Emil Lindholm voittoon Mikkelin SM-rallissa

GRX Teamin Emil Lindholm ja Mikael Korhonen ajoivat kauden toisen SM-rallin ykköseksi Mikkelissä.

Fixus-ketjun tukema, GRX Teamin Emil Lindholm ja Mikael Korhonen ajoivat kauden toisen SM-rallin ykköseksi Mikkelissä. SM-tason yleiskilpailun voitto oli Lindholmille uran kolmas. Skoda Fabia R5 Evolla ajava kaksikko nousi rallin johtoon kilpailun kolmannen erikoiskokeen jälkeen ja piti paikkansa maaliin asti. Eroa toiseksi ajaneeseen Teemu Asunmaahan kertyi 14,8 sekuntia.

– Aika vaikea päivä takana, mutta olo on nyt helpottunut. Se suhde, joka meillä on johdettujen kisojen ja voittoihin päätyneiden kisojen välillä oli surkea, mutta nyt se on taas hieman parempi, Lindholm hymyili maalissa.

– Reitillä oli tänään eilisen lumisateen jälkeen paljon irtolunta ja vaikeita paikkoja ajaa kovaa. Tämä reitti vaati törkeän paljon luottoa autolta: auton perä ei näissä olosuhteissa saanut lähteä yhtään irtolumelle.

– Ja pito vaihteli tänään paljon. Joillakin teillä pitoa oli paremmin kun taas toisilla selvästi vähemmän. Rengas toimi meillä tänäänkin hyvin, Lindholm muistutti.
Lindholm sanoo, että hän on omaan ajoonsa tyytyväinen. Voiton nuori suomalaiskuljettaja ratkaisi ajamalla viisi perättäistä pohja-aikaa, joiden tuloksena sekunnin tappioasema kääntyi 15,2 sekunnin johtoasemaksi.

– Sellaista järkevää ja kontrolloitua ajoa koko päivän. Täydellä fokuksella ja kovaa sai ajaa koko ajan. Ei tässä sarjassa mitään ilmaiseksi saa. Se nähtiin taas tänään, Lindholm muistutti. Voittonsa ansiosta Lindholm nousi SM1-luokan SM-pisteissä kolmannelta sijalta toiseksi.

– Jos Teemu (Asunmaa) olisi täällä voittanut niin ero olisi kasvanut merkittävästi suuremmaksi. Tärkeä voitto siis sarjaa ajatellen. Nyt on hyvä fiilis lähteä ensi viikolla Ruotsin MM-ralliin.

Epäviralliset lopputulokset SM Vaakuna-ralli, Mikkeli:

1. Emil Lindholm – Mikael Korhonen Skoda Fabia R5 Evo 1:03:07,0
2. Teemu Asunmaa – Jani Salo Skoda Fabia R5 Evo + 14,8
3. Mikko Heikkilä – Henri Arpiainen Skoda Fabia R5 + 44,2

Epäviralliset SM-pisteet SM1-luokka:

1. Teemu Asunmaa Skoda 52
2. Emil Lindholm Skoda 45
3. Eerik Pietarinen Skoda 35