Miksi auto kannattaa huoltaa säännöllisesti?

Auto kannattaa huollattaa säännöllisesti.

Auto on syytä huollattaa säännöllisesti, sillä hyväkuntoinen auto on turvallinen ajaa, ja säännöllisellä huolenpidolla pienet ongelmat eivät välttämättä ehdi kasautua isoiksi ja kalliiksi vioiksi. Huollettu auto myös kulkee puhtaammin ja tehokkaammin, mikä näkyy esimerkiksi polttoaineen kulutuksessa. Kunnossa oleva alusta ja oikeat rengaspaineet puolestaan säästävät mm. rengaskuluissa renkaiden kuluessa tasaisesti.

Määräaikaishuollot

Määräaikaishuolto sisältää auton valmistajan määrittelemät huoltotoimenpiteet. Huolto-ohjelmat perustuvat auton merkki- ja mallikohtaisesti mukautuvaan tai kiinteään aika- ja kilometriperustaiseen huolto-ohjelmaan.

Huolto-ohjelmaa noudattaen autosi pysyy kunnossa. Huoltojen yhteydessä voidaan havaita ennaltaehkäisevästi vikoja, jotka saattaisivat aiheuttaa suurempia ongelmia ja matkan keskeytymisen. Havaitut viat kannattaa korjata, jotta matkanteko jatkuisi ongelmitta. Määräaikaishuollot suoritetaan Fixus-korjaamoilla valmistajan myöntämä takuu säilyttäen.

Vuosi- tai kausihuollot

Auton takuuajan päättyessä voidaan jatkaa auton valmistajan mukaista huolto-ohjelmaa.

Ajoneuvon ikääntyessä on usein järkevää siirtyä käyttämään vuosittaista tai kausittaista huolto-ohjelmaa. Yleensä tämä tapahtuu noin 10 vuoden tai paljon (yli 150 000 km) ajetun ajoneuvon kohdalla.

Vuosi- tai kausihuolto on edullinen vaihtoehto pitää yllä ajoneuvon kuntoa. Tarvittavassa huollossa huomioidaan yksilöllisesti ajoneuvon kunto ja huoltotarve. Vuosittain pitäisi vaihtaa huolto-ohjelmaan kuuluvat öljyt, nesteet, suodattimet, sytytystulpat jne. sekä suorittaa ajoneuvon turvallisuuteen liittyvät tarkastukset. Näitä ovat renkaiden, alustan ja ohjauksen nivelien, jarrujen, valojen, pesulaitteiden ja pyyhkijöiden, turvavöiden sekä muiden turva- tai lisävarusteiden kunto. Akun tarkastusta ei kannata laiminlyödä. Näiden kohteiden tarkastukset hoituvat yleensä kätevästi katsastustarkastuksen yhteydessä.

Lisäksi ajalliset tai kilometriperustaiset tarkastus- ja huoltotyöt kannattaa huolehtia oman Fixus-korjaamon kanssa, riippuen siitä, miten paljon autolla ajetaan vuosittain tai millaisessa käytössä ajoneuvo on.