Mitä tulee ottaa huomioon kattokoteloa valitessa?

Kattokotelolla eli suksiboksilla saat kuljetettua kaikki harrastusvälineet viemättä tilaa auton sisältä.

Kattokotelolla kuljetat kätevästi ja turvallisesti kaikki talven hiihtovarusteet, sukset, lumilaudat ja muut harrastusvarusteet viemättä ylimääräistä tilaa auton sisältä. Laadukas kattokotelo on kestävä ja pitkäaikainen ratkaisu kaikenlaisiin kuljetustarpeisiin ympäri vuoden, ei pelkästään hiihtolomakautena, vaikka kattokoteloista yleisesti puhutaankin suksibokseina.

Kattokotelon valinnassa on ensisijaisesti kiinnitettävä huomiota siihen, mitä  kotelossa pääasiallisesti on tarkoitus kuljettaa. Murtomaasuksille tarvitaan pisin mahdollinen kotelomalli, kun taas laskettelusukset ja lumilaudat mahtuvat lyhyempään malliin. Helppoutta ja nopeutta arvostava valitsee pikakiinnikkeillä varustetun kotelon, jonka asentamiseen ei tarvita ylimääräisiä työkaluja. Molemmilta puolilta aukeava ja keskuslukituksella varustettu kotelo on huomattavasti käytännöllisempi, ja sen kiinnittäminen ja kuorman käsittely on helpompaa.

Kattokotelo kiinnitetään auton taakkatelineisiin, joten on syytä varmistaa kotelon ja  telineiden  yhteensopivuus hyvissä ajoin ennen reissuun lähtöä. Kaikki kuorma mitä kattokotelossa kuljetetaan, on  kiinnitettävä huolellisesti niille tarkoitetuilla kiristyshihnoilla. Muista pitää kotelon avaimet hyvässä tallessa esimerkiksi auton hanskalokerossa.