Polkupyörät mukaan lomalle

polkupyöräteline autoon

Polkupyörää voi kuljettaa auton katolla taakkatelineeseen tai vetokoukkuun erikseen kiinnitettävällä polkupyörän kuljetukseen tarkoitetulla telineellä. Mikäli taakkatelineitä tai vetokoukkua ei autosta löydy, kuljetusratkaisuksi käy myös takaluukkuun kiinnitettävä versio.

Pyörät katolle

Laadukkaalla Atera Giro Af+ pyörätelineellä kuljetat polkupyörän/pyörät turvallisesti auton katolla taakkatelineessä. Giro Af+ -pyörätelineitä on mahdollista asentaa jopa neljä kappaletta rinnakkain taakkatelineisiin, ja näin saada koko perheen pyörät mukaan reissuun. Pikakiinnikkeiden ansiosta teline on helppo ja nopea asentaa sekä neliö- että alumiiniprofiilisiin taakkatelinetankoihin. Varkaiden varalta sekä pyörä että teline ovat lukittavissa. Giro Af+ soveltuu maksimissaan 3” paksuille renkaille ja lisävarusteena saatavana olevan adapterisarjan avulla se soveltuu myös jopa 4” renkaille.

Kiinnitä koukkuun

Auton vetokoukkuun kiinnitettävissä pyörätelineissä kannattaa suosia ns. ”laiturimallisia” versioita, joissa telineen mukana on takavalot ja rekisterikilven pidike. Esimerkiksi uudella, lukittavalla Sirio-polkupyörätelineellä voidaan kuljettaa tavallisten pyörien lisäksi myös sähkö- tai fatbike-pyöriä. Telineen kallistustoiminto mahdollistaa viistoperäisen auton takaluukun avaamisen telineen ollessa kiinnitettynä. Sirio- pyörätelineeseen on saatavana erikseen lisävarusteena myös kuormausta helpottava ajoramppi, jota suositellaan käytettäväksi sähköpyörän kanssa.

Myös takaluukkuun voi laittaa telineen

Hatchback- ja farmarimallisiin autoihin joissa ei ole vetokoukkua ja kattotelinettä, löytyy polkupyörän kuljetukseen edullinen kuljetusteline Mistral, joka kiinnitetään hihnoilla auton takaluukkuun. Telineellä on mahdollista kuljettaa kolmea polkupyörää samanaikaisesti.