Näin kuljetat polkupyörät turvallisesti autossa – poimi vinkit

LIQUI MOLY esittelee uuden AdBlue® lisäaineen

Haluaisitko ottaa polkupyörät mukaan kesälomareissulle? Miten niitä kannattaisi kuljettaa?

Pyörätelineet ovat kätevä tapa kuljettaa polkupyöriä autolla. Niitä on olemassa kolme päätyyppiä: vetokoukkutelineet, takaluukkutelineet ja katolle asennettavat telineet.

Kiinnitä koukkuun

Auton vetokoukkuun kiinnitettävissä pyörätelineissä kannattaa suosia ns. ”laiturimallisia” telineitä, joissa on mukana takavalot ja rekisterikilven pidike. Esimerkiksi lukittavilla Atera Strada Sport M2/M3 -pyörätelineillä voidaan kuljettaa tavallisten pyörien lisäksi myös sähkö- tai fatbike-pyöriä. Telineen kallistustoiminto mahdollistaa viistoperäisen auton takaluukun avaamisen telineen ollessa kiinnitettynä. Strada Sport -polkupyörätelineeseen on lisävarusteena saatavana kuormausta helpottava ajoramppi, jota suositellaan käytettäväksi sähköpyörän kanssa, sekä fatbike-pyörien kiinnitykseen soveltuvat kiinnitysremmit 3–4″ kokoisille renkaille.

Kiinnitä takaluukkuun

Hatchback-, farmari- ja SUV-autoihin, joissa ei ole vetokoukkua tai kattotelinettä, löytyy polkupyörän kuljetukseen Stand Up/Stand Up 3 -pyörätelineet, jotka kiinnitetään hihnoilla auton takaluukkuun. Telineet sopivat käytettäväksi pienemmille ja kevyille polkupyörille, ja niillä voi kuljettaa kahta tai kolmea pyörää samanaikaisesti. Tarkistathan telineen sopivuuden autoosi telinevalmistajan autoyhteensopivuuserittelystä ennen takaluukkutelineen käyttöä.

Pyörät katolle

Laadukkaalla Atera Giro Af+ -pyörätelineellä kuljetat polkupyörän/-pyörät turvallisesti auton katolla taakkatelineessä. Giro Af+ -pyörätelineitä on mahdollista asentaa jopa neljä kappaletta rinnakkain taakkatelineisiin, ja näin saada koko perheen pyörät mukaan reissuun. Pikakiinnikkeiden ansiosta teline on helppo ja nopea asentaa sekä neliö- että alumiiniprofiilisiin taakkatelinetankoihin. Varkaiden varalta sekä pyörä että teline ovat lukittavissa. Giro Af+ soveltuu maksimissaan 3” paksuisille renkaille. Lisävarusteena on saatavana adapterisarja, jonka avulla teline soveltuu jopa 4” renkaille. Teline ei sovellu sähköpyörille.

Polkupyörätelineet löydät Fixusnet.fi-verkkokaupasta ja Fixus-varaosaliikkeistä kautta maan.