fixus-logo

Ilmastointihuolto

Kuten kaikkia muitakin auton järjestelmiä, myös ilmastointia pitää huoltaa säännöllisesti. sillä se on tärkeä osa auton mukavuutta ja toimintaa. Se ei ainoastaan viilennä autoa kesällä, vaan myös poistaa kosteutta ja huurua ikkunoista, parantaen näkyvyyttä ja ajoturvallisuutta. Säännöllinen huolto on tärkeää, jotta ilmastointi toimii optimaalisesti ja kestää pitkään.

Kylmäaineen määrä vähenee ajan myötä, noin 10% vuodessa. Huollon yhteydessä kylmäaine vaihdetaan ja järjestelmä täytetään. Kompressori on ilmastointijärjestelmän kallein osa. Puutteellinen voitelu ja kylmäaineen puute voivat vaurioittaa kompressoria. Huolto varmistaa, että kompressori saa riittävästi voitelua ja kylmäainetta. Kosteus voi aiheuttaa korroosiota ja syövyttää järjestelmän osia. Huolto poistaa kosteuden ja suojaa järjestelmää korroosiolta.

ilmastointihuollon päätteeksi voidaan järjestelmä puhdistaa/desinfioida. Likainen ja tunkkainen ilmastointi voi aiheuttaa allergiaoireita ja hengitystieongelmia. Huolto puhdistaa järjestelmän ja parantaa ilmanlaatua .Paha haju ilmastoinnista on merkki siitä, että järjestelmässä on hometta tai bakteereja. Huolto poistaa hajun ja puhdistaa järjestelmän.

Säännöllinen huolto on edullinen tapa varmistaa, että auton ilmastointi toimii tehokkaasti, kestää pitkään ja on miellyttävä käyttää.