100 vuotta Bosch-akkuja!

Bosch -akut täyttävät 100 vuotta, saatavilla Koivunen keskusvarastolta ja Fixus-liikkeistä kautta maan.

Tehokkaita Bosch-käynnistysakkuja on nykyään saatavilla henkilöautoihin, hyötyajoneuvoihin, kaksipyöräisiin ja vapaa-ajan ajoneuvoihin. Bosch aloitti käynnistysakkujen valmistuksen Stuttgartin esikaupunkialueella Feuerbachissa – aluksi moottoripyöriin ja vuodesta alkaen myös 1927 henkilöautoihin.

Vuosikymmenten kokemus

Käynnistysakut ovat kuuluneet jo 100 vuoden ajan niihin tuotteisiin, joita Bosch jatkuvasti kehittää yhteistyössä autonvalmistajien kanssa.

Laaja valikoima käynnistysakkuja kaikenlaisiin ajoneuvoihin

Boschilla on käynnistysakuista 100 vuoden kokemus ja asiantuntemus, kuten nämä historialliset virstanpylväät osoittavat: 1960-luvulla Boschin tuoteohjelmassa oli muovikotelollisia akkuja, joissa oli latausilmaisin. Henkilöautojen huoltovapaat akut seurasivat 1980-luvulla. 1990-luvulta lähtien Bosch-käynnistysakkujen PowerFrame-teknologia takasi pitkän käyttöiän ja korkean käynnistystehon. Vuodesta 2000 lähtien Boschin valikoimaa on täydennetty tehokkailla AGM-käynnistysakuilla, jotka on suunniteltu nykyaikaisiin henkilöautoihin, joissa on mm. start-stop-järjestelmä ja monia sähkökuluttajia.

Akkuvalikoimaa kehitetään jatkuvasti

Vuonna 2016 Bosch voitti Automechanika Frankfurtin innovaatiopalkinnon moottoripyöriin suunnitelluilla litiumioniakuillaan. Vuonna 2019 esiteltiin Bosch TA AGM, hyötyajoneuvojen akku, joka vastaa korkeisiin energiatarpeisiin vaativilla pitkän matkan kuljetuksilla. Ensiasennukseen Bosch on kehittänyt ja valmistanut 48 voltin akkuja hybridiautoihin vuodesta 2019. 48 voltin akut varastoivat jarrutusenergiaa ja avustavat polttomoottoria kiihdytyksen aikana. Tämä vähentää polttoaineen kulutusta ja CO2-päästöjä.

Akkuvalikoima sisältää henkilöautojen akkujen lisäksi myös hyötyajoneuvojen, kaksipyöräisten ja vapaa-ajan ajoneuvojen, kuten matkailuautojen käynnistysakut. Klassikkoautoille Bosch Classic on julkaissut nykyaikaiseen tekniikkaan perustuvat 1950-luvun tyyliset 6 voltin ja 12 voltin akut, joissa on mm. kalsiumteknologiaan perustuvat levyt ja kotelon kanteen integroitu räjähdyssuojaus. Nämä akut on valmistettu uusimpien ympäristö- ja laatustandardien mukaisesti, ja ne saavuttavat lähes samat turvallisuusvaatimukset ja käyttöiän kuin muut nykyaikaiset käynnistysakut.