Tiedotteet

Fixus tiedotteet2020-11-11T12:11:07+02:00

Erityisen kestävät ja helppohuoltoiset suodattimet Hengstiltä!

Modernien polttomoottoreiden on oltava aina vain tehokkaampia. Tällöin on ensiarvoisen tärkeää, että moottorin voitelu toimii optimaalisesti. Käyttökohteesta riippuen moottorin kiertojärjestelmän läpi pumpataan minuutissa useita satoja litroja voiteluainetta liikkuvien osien kitkan vähentämiseksi ja tätä kautta mäntien, kiertokankien ja muiden osien ennenaikaisen kulumisen estämiseksi. Laadukkaan voiteluaineen lisäksi tarvitaan ehdottomasti myös luotettavasti toimiva öljysuodatin.

Hengstin valikoimissa on yli 120 erilaista suodatinelementtiä jokaiseen käyttökohteeseen. Laadukkaalla suodattimella pöly, metallihiukkaset ja muut jäämät, jopa pienimmät 10 μm:n (0,01 mm:n) kokoiset hiukkaset pysyvät luotettavasti poissa voitelupiiristä. Korkealaatuinen öljysuodatin kestää jopa 160 °C:n lämpötilaa, ja sen staattinen paineenkestävyys on jopa 20 baaria. Myös moottorinosien vaurioitumis- sekä kulumisriskit pienenevät merkittävästi ja polttoaineenkulutus ja päästöt vähenevät, koska öljy on puhtaampaa ja voiteluaine toimii tehokkaammin

Hengst-suodattimen edut:

  • Suodattimen suorituskyky on optimaalinen tehokkaan epäpuhtauksien suodatuksen ansiosta
  • Paineen- ja lämmönkestävyys ovat huippuluokkaa kaikissa käyttöolosuhteissa
  • Korkealuokkainen koneistus ja suodatinkomponenttien tarkka hitsaus varmistavat laadukkuuden
  • Suodattimen mittatarkkuus helpottaa asennusta ja takaa luotettavan toiminnan
  • Moottorin osien vaurioituminen ja kuluminen vähenevät merkittävästi
  • Suojattu paineiskuilta äärimmäisissä käyttöolosuhteissa

Vinkit turvalliseen renkaanvaihtoon – tiedätkö mitä pitää ottaa huomioon?

Vaihto sujuu turvallisesti ja oikein kun siihen on oikeat työvälineet. Pyöränpultti- tai -mutteriavain, laadukas nostotunkki, autopukki, momenttiavain, pyöräkiilat sekä tarvittaessa voiteluainetta. Huom. katso auton ohjekirjasta saako voiteluainetta käyttää!

Auton nostokohta on katsottava ohjekirjasta huolellisesti, ettei auton koriin tule vaurioita. Renkaanvaihtoa ei saa koskaan suorittaa pelkän tunkin varassa, vaan auto on asetettava työn ajaksi autopukin varaan. On myös turvallisempaa käyttää kunnollista tunkkia autossa olevan kokoontaittuvan tunkin sijaan.

Mikäli et ole varma, että voit vaihtaa renkaat turvallisesti, anna ammattitaitoisen asentajan vaihtaa renkaat!

Rengaspaineet ja renkaiden kuluminen

Tarkista ennen asennusta rengaspaineet, renkaiden kunto ja kulutuspinnan urasyvyys. Muista tarkastaa samalla myös vararengas, jos sellainen on autossa varusteena, tai paikkausaineen voimassaolo. Suositellut rengaspaineet löydät auton ohjekirjasta tai asiasta ilmoittavasta tarrasta esimerkiksi auton ovipilarissa tai polttoainetankin luukussa.

Mikäli renkaiden kulutuspinnoissa havaitaan epätasaista kulumista, on hyvä tarkistaa ohjauskulmat ennen renkaiden vaihtoa tai heti vaihdon jälkeen. Renkaissa ollut väärä rengaspaine voi myös aiheuttaa epänormaalia kulumista.

Mitä huomioida vanteista?

Vanteiden pultit tai mutterit kiristetään aina ristikkäisessä järjestyksessä. Tarkista myös tarvitaanko vanteen keskiöön erillistä soviterengasta.  Alumiinivanteita vaihdettaessa tarkistetaan auton ohjekirjasta valmistajan suositusten mukainen kiristysmomentti. Alumiinivanteille suoritetaan pulttien tai muttereiden jälkikiristystä noin 100 km ajon jälkeen, jossa tarkastetaan, että kaikki pultit tai mutterit ovat pysyneet asetetussa kireydessä.

Koko, urasyvyydet ja pyörimissuunta syyniin

Renkaiden asennuksessa on tarkistettava oikea pyörimissuunta, jos sellainen on renkaille määritelty. Renkaiden kulutuspinnan urasyvyyden tulee olla kesärenkaissa vähintään 1,6 millimetriä ja talvirenkaissa minimissään 3,0 millimetriä. Syvyys mitataan renkaan pääurista renkaan keskialueen kulutuspinnasta. Renkaiden tulee olla mitoiltaan, rakenteeltaan ja ominaisuuksiltaan samanlaiset samalla akselilla asennettuna. Mikäli kyseessä on nelivetoauto, katso mahdollinen lisäohjeistus auton käyttöohjekirjasta, ettei renkaiden erilainen koko tai kuluminen aiheuta ennenaikaista kulumista tai rikkoontumista auton voimansiirron komponentteihin.

Säilytys ja merkinnät

Merkitse renkaaseen aina vaihdetun renkaan sijainti, jotta se voidaan asentaa myöhemmin takaisin samaan paikkaan. On myös mahdollista kierrättää renkaita eri paikoissa tasaisemman kulutuksen edistämiseksi, riippuen siitä, onko esimerkiksi renkaiden pyörimissuunta määritetty.

Kausisäilytyksen tai renkaanvaihdon yhteydessä voi hyvin tarkistuttaa renkaiden tasapainotuksen tai jopa tarpeen uusia renkaat. Renkaat on hyvä pestä ja kuivata hyvin ennen kausisäilytystä, ja myös vanteiden vahaus on suositeltavaa pesun jälkeen. Säilytä renkaat kuivassa, viileässä ja mielellään pimeässä tilassa, jotta ne säilyttävät ominaisuutensa myös kausisäilytyksen aikana mahdollisimman tasaisesti.

Moogin uuden Hybrid Core -tekniikan ansiosta ohjauksen osat ovat entistä kestävämpiä

Ohjauksen ja alustan osia Euroopassa valmistavan Moogin tuotevalikoima on markkinoiden kattavin. Moog laajentaa valikoimaansa sadoilla tuotteilla vuosittain. Jokainen osa suunnitellaan ja testataan täydellisen suorituskyvyn ja erinomaisen kestävyyden varmistamiseksi. Moog tarjoaa vain ja ainoastaan OE-vaatimukset täyttävää laatua, ja osien takuuaika on 3 vuotta kuluttajakaupassa, kun tuote on asennettu autokorjaamolla.

Uusi Hybrid Core Technology yhdistää hiilikuituvahvistetun kuulakehän ja induktiolämpökäsitellyn kuulatapin, joita käytetään pallonivelissä, tukivarsissa, raidetangoissa ja raidetangon päissä. Moog käyttää tuotteissaan lämpökäsittelyä, koska sillä on useita etuja, esimerkiksi kuulatapin parempi kestävyys. Se myös vähentää vääntymää, joka aiheutuu kuormituksesta kuulatapin metallissa ja vahvistaa sen pintaa kuormitetuilla alueilla. Tämä kaikki pidentää tuotteen käyttöikää. Tuotantokapasiteetin laajentamiseksi Moog on avannut uuden tehtaan Euroopassa.

Hybrid Core Technology pähkinänkuoressa

Moog on kehittänyt uuden Hybrid Core -tekniikan nivelille. Siinä yhdistyvät hiilikuituvahvistettu kuulakehä  ja induktiolämpökäsitelty kuulatappi. Tekniikkaa käytetään osissa, joihin kohdistuu suurin kuormitus: esimerkiksi pallonivelissä, alatukivarsissa, kolmiotukivarsissa, raidetangoissa ja raidetangon päissä.

Hiilikuitukuulakehä
Hiilikuituvahvisteisen PTFE-materiaalin käytön ansiosta Hybrid Core -tekniikka lisää merkittävästi kuulakehän kestävyyttä.

Induktiolämpökäsitelty kuulatappi.
Kestävyys ja turvallisuus paranevat entisestään, kun osissa käytetään induktiokarkaistuja kuulatappeja. Induktiokarkaisu on lämpökäsittelymenetelmä, joka lisää osan pintakovuutta kovan rasituksen alaisilla alueilla, mikä voi jopa kaksinkertaistaa tappien lujuuden pidentäen samalla tuotteen käyttöikää.

Uusi tekniikka vähentää jopa 40 % säteittäistaipuman asteittaista kasvua eli välystä, jota osissa voi esiintyä käytön aikana. Tämän epänormaalin taipuman pienentyminen tarkoittaa, että ohjaustuntuma pysyy tarkkana ja jousituksen liike hallittuna osan koko käyttöiän ajan.

Testatusti turvallisempi ja kestävämpi

Uusia Hybrid Core -tekniikkaa hyödyntäviä MOOG-osia verrattiin testeissä MOOG:n edellisen sukupolven osiin, OE-osiin sekä muiden toimittajien valikoituihin perus- ja premium-osiin.  Testatuille osille tehtiin 3-akselitesti, jossa ne altistettiin säteittäiskuormitukselle, tapin pyörimiselle ja tapin kääntymiselle samanaikaisesti. Käytyään läpi 150 000 testausjaksoa 50 Ksi:n kuormituksella, Hybrid Core ‑tekniikalla varustetun MOOG-osan keskimääräinen säteittäistaipuman kasvu oli lähes 40 % pienempi verrattuna edelliseen malliin.

MOOGin insinöörit arvioivat myös väsymislujuutta mittaamalla kuulatapin kovuuden [Vickers-kovuus HV10], ja testitulosten perusteella Hybrid Core -tekniikkaa käyttävät MOOG-osat olivat selvästi ylivoimaisia verrattuna kilpailijoiden osiin ja jopa OE-osiin. Testit suoritettiin DRiV:n tutkimus- ja kehityslaitoksissa (St Louis, USA ja Sittard, Alankomaat)

MOOG-osia ei käytetä ainoastaan maanteillä, vaan ne ovat löytäneet tiensä myös kilparadoille. MOOG on tehnyt yhteistyötä Nascar-sarjan kanssa Yhdysvalloissa yli 50 vuoden ajan, aina vuodesta 1966 lähtien.

Mikä erottaa MOOG-tuotteet kilpailijoista?

  • Todisteena osiensa ensiluokkaisesta laadusta ja luotettavuudesta MOOG tarjoaa tuotteilleen 3 vuoden takuun.
  • MOOGin oma, patentoitu Hybrid Core -tekniikka on ainutlaatuinen alallaan.
  • Uudet tuoteominaisuudet ja kokoonpanomenetelmät takaavat, että MOOG-osat ovat ensiluokkaisen laadukkaita ja kestäviä varmistaen samalla optimaalisen ohjauksen hallinnan ja ajomukavuuden. Kestävyyden parantuessa myös auton huolto- ja korjauskustannukset pienenevät.

Vaihda alennusvaihteille verkkokaupassa!

Alennusvaihteet voimassa vain Fixusnet.fi-verkkokaupassa 3.-16.2.2021! Laita isompaa silmään ja säästä jopa 80 €. Kampanjassa mukana koko verkkokaupan valikoima – yli 100 000 tuotetta. Alennuksen saat käyttöösi syöttämällä alennukseen oikeuttavan koodin verkkokaupan kassalla, katso koodit alta.
Alennusvaihdekaavio

Alennustaulukko

Ostos

Alennus

Koodi

80 € 5 € Vaihde1
150 € 10 € Vaihde2
250 € 25 € Vaihde3
400 € 50 € Vaihde4
600 € 80 € Vaihde5
Verkkokauppaan!

Auton takuu säilyy myös merkkiriippumattomissa korjaamoissa

Auton takuu ei pakota omistajaa huollattamaan autoaan merkkikorjaamossa. EU-ryhmäpoikkeusasetuksen mukaisesti auton takuu säilyy, kunhan määräaikaishuolto on tehty noudattaen autonvalmistajan merkin ja mallin mukaista huolto-ohjeistusta. Suomessa eräät autojen maahantuojat ovat määritelleet lisänä huolto-ohjelmaan vaadittavan Suomen olosuhteet. Ketjun jäsenkorjaamoilla on mahdollisuus hankkia huolto-ohjelmat autovalmistajan portaaleista yhteistyökumppaneidemme huolto- ja korjausohjelmien avulla, jonka lisäksi osalla korjaamoista on myös automerkkikohtaisia testauslaitteistoja ja -ohjelmia

Jotta auton takuu jatkuisi katkeamattomana, huolto-osina on käytettävä alkuperäisiä tai laadultaan alkuperäistä vastaavia merkkivaraosia. Fixus-ketjussa käytetyistä alkuperäisistä tuotemerkeistä mainittakoon esimerkiksi Bosch, Hengst, Mahle, KYB, Continental, NGK ja Ferodo. Moottorin voiteluun korjaamoillamme on käytössä hyväksytysti laatuluokitetut voiteluaineet esimerkiksi Nesteeltä, Liqui Molylta ja Ardecalta.

Myös sähköisten huoltokirjojen käyttö onnistuu muillakin korjaamoilla kuin merkkiorganisaatioiden korjaamoilla. Käytännössä huoltotietojen täyttämistä sähköiseen huoltokirjaan kirjaudutaan autovalmistajan portaaliin, jonne tehdään autokohtaisesti tarvittavat merkinnät. Ohjelmapäivitykset voidaan suorittaa ottamalla yhteys autonvalmistajan portaaliin esimerkiksi PassThru -toiminnon avulla, joka mahdollistaa automallikohtaisten ohjelmapäivitysten suorittamisen autoon. Ohjelmapäivityksissä voi olla esimerkiksi virheiden korjausta, turvallisuuteen, taloudellisuuteen tai mukavuuteen vaikuttavia ohjelman muutoksia.

Hae mukaan Fixataan se -kampanjaan!

Onko autossasi enemmän kuin tarpeeksi korjauskohteita tai tarvetta varaosille ja lisävarusteille? Entä oletko itse mielelläsi kameran edessä? Esittele itsesi ja autosi videon muodossa meille niin voit päästä autosi kanssa mukaan Fixus-videosarjaan, jossa laitetaan auto kuntoon Fixus-varaosaliikkeiden valikoiman avulla ja Fixus-korjaamoiden palveluja käyttäen.

Lue lisää ja hae mukaan 31.1. mennessä täältä!

Tunnetko jo akkumerkit ja -tyypit?

Talven pakkaset syövät akun helposti. Fixus-liikkeistä ja -korjaamoilta saat onneksi akun autoosi helposti ja nopeasti!

Talven pakkaset syövät akun helposti. Fixus-liikkeistä ja -korjaamoilta saat onneksi akun autoosi helposti ja nopeasti!

Hankook -akut

Rengasvalmistajana paremmin tunnetun Hankookin innovatiivinen teknologia tarjoaa vertaansa vailla olevat tuoteominaisuudet myös akkuihin. X-Frame- ja Grid Protection -tekniikat takaavat pidemmän elinkaaren ja paremman kylmäkäynnistysvirran tavalliseen akkuun verrattuna. Hankook-akut on varustettu tukevalla kantokahvalla ja varaustilan osoittimella, josta on helppo tarkistaa akun olevan kunnossa.

Hankook-akut verkkokaupassa

Fixus -akut

Huipputehoa nykyautojen yhä lisääntyneeseen virrantarpeeseen! Fixus SMF-akkujen lyijy-kalsiumseos takaa pidemmän elinkaaren ja paremman kylmäkäynnistyksen tavalliseen akkuun verrattuna. Varustettu tukevalla kantokahvalla ja varaustilan osoittimella, josta on helppo tarkistaa akun olevan kunnossa. Saatavilla yhdeksän yleisintä akkumallia 44-100 Ah.

Fixus-akut verkkokaupassa

Exide Technologies

Exide Technologies on maailman suurimpia lyijyakkujen valmistajia ja akkuromun kierrättäjiä. Exidellä on edustus yli 80 maassa ja runsaan 130 vuoden kokemus akkujen valmistuksesta. Exide kehittää ratkaisuja energian varastointiin autoalalle ja teollisuudelle ja toimittaa alkuperäistuotteita johtaville henkilö- ja kuorma-auto sekä trukkivalmistajille.

Erittäin kunnianhimoiset EU-lainsäädännön tavoitteet rajoittaa CO2-päästöjä ovat kannustaneet ajoneuvovalmistajia suunnittelemaan entistä tehokkaampia autoja, joissa on nykyaikaiset moottorit ja uudenaikaisimpia polttoainetta säästäviä ominaisuuksia, kuten Start-Stop, varauksen elektroninen ohjaus ja älykkäät vaihtovirtageneraattorit. Start-Stop-ajoneuvojen osuus Euroopassa kasvaa nopeasti vuosittain, ja Exiden akuista löytyykin niihin autonvalmistajien erikoisvaatimukset täyttäviä AGM- ja EFB-akkuja.

Exide-akut verkkokaupassa

Bosch

Vuonna 1922 Bosch valmisti varhaisia moottoripyörän akkuja, ja ensimmäinen akku henkilöautoihin esiteltiin vuonna 1927. Nykyaikaisissa ajoneuvoissa on yhä enemmän sähköllä toimivia laitteita, joissa on oltava luotettavat, huippusuorituskykyiset energianlähteet. Modernilla teknologialla varustetut ja rakenteeltaan korroosionkestävät Bosch-akut tarjoavat erityyppisiin ajoneuvoihin niiden tarvitseman energian pitkiksi ajoiksi. Tehokkaat Bosch-akut S5 A AGM-teknologialla sopivat erityisen hyvin nykyaikaisille ajoneuvoille.

Bosch-akut verkkokaupassa

Termit haltuun!

AGM-teknologia (Absorbent Glass Mat)

AGM-akkujen tekniikkana käytetään imeytettyä lasikuitumattoa. Akun elektrolyytti on imeytetty eristinaineeseen ja levyjen aktiiviseen materiaaliin. AGM-akkujen kapasiteetti on erittäin suuri, ja niillä on erinomainen energiareservi, pitkä käyttöaika ja vakioakkuja pitempi käyttöikä. Lasikuitumattoon sidotun hapon ansiosta akun kennon tilavuus hyödynnetään hyvin, ja samalla akuista saadaan äärettömän hyvin tärinää sietäviä. Rekombinaatioteknologia takaa myös korkeimman turvallisuustason, jonka ansiosta akkuja on helppo käsitellä ja kuljettaa.

EBF (Enhanced Flooded Battery)

EBF-akut on kehitetty yhdessä suurimpien autonvalmistajien kanssa ekologisemmaksi vaihtoehdoksi AGM-akuille pienissä ja keskikokoisissa autoissa. EFB-akkujen viimeisimmällä sukupolvella on tuntuvasti parempi varauksen vastaanottokyky ja syklikestävyys. Suljetut, huoltovapaat EFB-akut sopivat autoihin, joissa on Start-Stop-automatiikka sekä mahdollisesti jarrutusenergian talteenotto ja muita polttoainetta säästäviä toimintoja. Niissä on hyvä varauksen vastaanottokyky, kolme kertaa suurempi syklikestävyys kuin vakioakuilla, alhainen itsepurkautuminen ja pitkä varastointikestävyys.

SMF-teknolgia (Sealed Maintenance Free)

Lyhenne SMF tarkoittaa suljettua huoltovapaata akkua. Akkujen kennot ovat suljettuja, eivätkä hetkellisen kallistuksen tai ravistuksen johdosta päästä nesteitään ulos. Akut antavat eniten ampeereita ulos pienellä tasaisella purkuvirralla ja ylläpitävät hyvin varauksen. SMF-akut ovat edullisia verrattuna muihin akkutyyppeihin.

X-Frame-tekniikka

X-Frame Grid -tekniikkaa hyödyntävissä akuissa on stanssausvalmistusprosessin ansiosta tukeva ristikkorakenne. Laajennetulla metalliverkolla varustettuihin perinteisiin akkuihin verrattuna virrankulku on vakaampaa ja käyttöikä pidempi. Valssaus- ja stanssausmenetelmä takaa erinomaisen suojan ruostumista vastaan sekä erinomaisen mekaanisen suorituskyvyn. Säteittäinen, täysin kehystetty ristikkorakenne ehkäisee oikosulkuja ja pitää sähkövastuksen matalana. Akun kennojen edistyksellisen yhdistystapa takaa paremman tehovirtauksen. X-Frame Grid -akkujen valmistusprosessi on myös aiempaa ympäristöystävällisempi.

Grid Protection

Grid Protection -tekniikka pidentää akkujen käyttöikää ja antaa akulle pidemmän elinkaaren. Ensiluokkaiset valmistusmateriaalit suojaavat ristikkoa koko akun elinkaaren ajan ja parantavat akun suorituskykyä. Ultra-mikrokuitu ja erikoisverkkorakenne lisäävät akun levyjen kestävyyttä vähentämällä aktiivisten materiaalien vanhenemista.

Parempi tapa startata aamuun

Lämmin auto on parempi tapa startata aamuun. Moottorinlämmitin pidentää moottorin käyttöikää ja lisää ajomukavuutta.

Harva asia on yhtä ärsyttävä kuin paksun jääkerroksen raaputtaminen tuulilasista ennen istumista jääkylmään autoon. DEFA:n autolämpöjärjestelmällä voit unohtaa kaiken tuon.

DEFA-moottorinlämmitin vähentää moottorin kulumista, laskee polttoaineenkulutusta ja vähentää haitallisia päästöjä. Polttoaineenkulutus pienenee jopa 24% ja päästöt pienenevät jopa 71%. Valmiiksi kirkkaat auton lasit vähentävät kiirettä ja tekevät sinusta paremman ja turvallisemman kuljettajan.

Välty tyhjältä akulta ja varmistu että auto käynnistyy aina!

Samaan aikaan kun autojen kehittynyt teknologia säästää sähköä (esim. siirtyminen perinteisistä polttimoista Led-polttimoihin), lisääntyy autojen sähkönkulutus mukavuus- ja turvallisuusjärjestelmien lisääntyessä. Istuinten lämmitys/jäähdytys, ratin lämmitys, tuulilasin lämmitin ja muut nykyaikaiset mukavuuslaitteet ovat suuria sähkökuluttajia, mutta myös muu lisääntynyt elektroniikka (esim. ajoavustimet) lisää akun kuormitusta.

Myös nykyaikaisten autojen väyläjärjestelmä kuluttaa virtaa, vaikka autolla ei välttämättä edes ajeta. Polttoainekäyttöinen lisälämmitin kuluttaa myös akkua ja usein käyttäjältä unohtuu, että ajomatkan pitäisi olla ajallisesti vähintään yhtä pitkä kuin esilämmitysaika.

Akku kaipaa huoltoa ja ylläpitoa siinä missä muukin auto

Akun lataustarve voidaan hoitaa erillisellä akkulaturilla aina tarpeen niin vaatiessa tai kiinteällä akkulaturilla säännöllisesti. Kuluttajan kannalta kiinteä akkulaturi on erittäin käyttäjäystävällinen ja helppo tapa varmistua akun riittävästä lataustilasta.

DEFA:n valikoimasta löytyy erilaisia kiinteitä akkulatureita kuluttajien kaikkiin käyttötarpeisiin. Yksinkertaisimmillaan kiinteä akkulaturi asennetaan autoon ja sitä käytetään liittämällä tuttu vihreä johto auton pistokkeeseen, jolloin auton akku latautuu yön aikana ilman muita erillisiä toimenpiteitä.

Autoihin joissa on tehdasasennettu tai jälkiasennettu polttoainekäyttöinen lisälämmitin, tulisi aina asentaa kiinteä akkulaturinsarja lisävarusteena.

Merkillisen hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

Sinisellä taustalla joulupalloja, joissa sininen auto, varastomies ja iloinen mekaanikko.

Fixus-ketju toivottaa hauskaa joulua ja onnellista uutta vuotta 2021!

Kaikki toimipisteemme ovat pyhäpäivinä suljettuina, muut joulun ja uudenvuoden poikkeusaukioloajat kannattaa tarkastaa myymälä– ja korjaamokohtaisesti. Fixus Tieturva sekä verkkokauppa Fixusnet.fi palvelevat myös pyhäpäivinä.

 Fixus ja Suomen Koripalloliitto jatkosopimukseen

Fixus jatkaa yhteistyötä Susijengin kanssa myös vuonna 2021

Suomen johtava autovaraosa-, lisävaruste- ja huoltopalveluketju Fixus on solminut uuden yhteistyösopimuksen Susijengin ja Susiladiesin kanssa. Lisäksi sopimus kattaa nuorten Pohjoismaiden mestaruuskisat ensi kesänä.  Koripalloliiton myyntijohtaja Timo Vertio on tyytyväinen Koripalloliiton kumppanien panokseen vaikeassa koronatilanteessa.
– Koko urheilun toimiala on tällä hetkellä isossa murroksessa. On hienoa, että kumppanimme pysyvät mukana näinkin vaikeina aikoina. Uudet sopimukset antavat uskoa tulevaisuuteen sekä siihen, että koronatilanteesta noustaan entistä vahvempana, Vertio kiittelee.

Fixuksen ketju- ja markkinointipäällikkö Tuomo Koukkari on ollut tyytyväinen tämän vuoden yhteistyön antiin:
– Yhteistyö kuluneena vuonna on sujunut erittäin hyvin, joten päätös sopimuksen jatkosta ensi vuoden osalta oli helppo tehdä. Koripalloliitto on haastavassa koronatilanteessa osoittanut kiitettävää tilanteeseen reagoimista, ja yhteistyössä on saatu käyttöön uusia toimintamalleja, joita pystytään mahdollisesti hyödyntämään myös jatkossa.

Sopimus on kestoltaan vuoden mittainen.

AKK-Motorsport ja Fixus laaja-alaiseen yhteistyöhön 2021

Ralliauto ajaa talvirallissa lumi pöllyten, mukana myös Fixus ja AKK logot.

Autourheilun lajiliitto AKK-Motorsport on solminut Suomen johtavan autovaraosa-, lisävaruste- ja huoltopalveluketju Fixuksen kanssa kattavan yhteistyösopimuksen. Yhteistyö näkyy ensi vuonna peräti neljässä arvosarjassa; Ralli SM-, Rata SM-, Rallicross SM- sekä digitaalisen autourheilun sarjoissa. Sopimus on kestoltaan 1+1-mittainen.

AKK-Motorsportin markkinointiyhtiön kaupallinen johtaja Petteri Nikkanen on tyytyväinen syntyneeseen sopimukseen.
– Hienoa päästä yhteistyöhön alansa vahvimman toimijan kanssa. Fixukselle tärkeät arvot, kuten välittömyys, reiluus ja tehokas palveluasenne ovat juuri oikeita lähtökohtia tarjota yhdessä suomalaiselle yleisölle autourheiluelämyksiä.

Fixuksen ketju- ja markkinointipäällikkö Tuomo Koukkari näkee uudessa yhteistyökumppanuudessa monia positiivia asioita.
– Yhteistyö sopii erittäin hyvin Fixus-ketjun tavoitteisiin, kuten tunnettuuden kasvattamiseen ydinkohderyhmässä sekä ketjun kotimaisuuden, kattavuuden ja paikallisen yrittäjyyden esiin tuomiseen luontaisessa toimintaympäristössä.

AKK:ssa johdetaan, hallinnoidaan, kehitetään ja toteutetaan suomalaista autourheilua sekä edistetään suomalaisen autourheilun asemaa ja näkyvyyttä sekä kansallisesti että kansainvälisesti, eettisten ja kestävää kehitystä tukevien periaatteiden mukaisesti. AKK:n muodostavat autourheilun kansallinen lajiliitto AKK-Motorsport ry sekä lajiliiton 100 % omistama markkinointiyhtiö AKK Sports Oy. Kansallinen lajiliitto on kansainvälisen autourheiluliiton FIA:n oikeuksienhaltija Suomessa. Markkinointiyhtiön suurimpana vuosittaisena projektina on rallin MM-sarjan Suomen osakilpailun järjestäminen. Lisäksi yhtiö myy tv-tuotantopalveluja.

Varaudu talvirenkaanvaihtoon viimeistään nyt

Uuden tieliikennelain mukana myös talvirenkaita koskeva lakiosuus muuttui. Talvirenkaita on käytettävä marraskuun alusta maaliskuun loppuun aina, kun sää tai keliolosuhteet sitä edellyttävät. Talvirenkaat voivat olla nastalliset tai nastattomat, ja niiden kulutuspinnan pääurien syvyyden tulee olla vähintään 3,0 mm. Talvirenkaiden turvasuositus lumisella ja jäisellä kelillä ajettaessa on kuitenkin vähintään 5,0 mm. Mikäli urasyvyys on alle suosituksen, on syytä harkita talvirenkaiden uusimista ja noudattaa vaativilla talvikeleillä erityistä varovaisuutta. Turvasuositus ei siis tarkoita, että talvirengas on elinkaarensa lopussa, jos renkaan urasyvyys alittaa 5,0 mm.

Tieliikennelain perustelujen mukaan siis ”säällä tai kelillä, jolloin talvirenkaiden käyttöä edellytettäisiin, tarkoitettaisiin tieolosuhteita, joissa alueen tieverkolla, myös pienemmät tiet huomioon ottaen, olisi tarve käyttää talvirenkaita olemassa olevan tai mahdollisen liukkauden vuoksi. Liikenteenvalvoja määrittelisi yksittäistapauksessa, olisiko olosuhde sellainen, että talvirengasta olisi käytettävä.”

Nastarenkaita saa käyttää marraskuun alusta maaliskuun loppuun ja muulloinkin, jos sää tai keli sitä edellyttää. Nastarenkaiden nastamäärät eri renkaissa saavat poiketa enintään 25 prosenttia ajoneuvon sen renkaan nastamäärästä, jossa nastoja on eniten. Poikkeaman raja-arvot ovat ajoneuvokohtaisia, eivätkä yhdistelmäkohtaisia. Poikkeama saa kuitenkin olla tätä suurempi, jos nastojen lukumäärä on jokaisessa renkaassa vähintään 75 prosenttia uuden vastaavan renkaan nastojen lukumäärästä. Kitkarenkaille ei käyttöaikaa ole rajoitettu.

Suosittelemme kaikkiin ajoneuvoihin talvirenkaita, joissa on lumipitomerkki (3PMSF-merkintä). Lumipitomerkki kertoo renkaiden sopivan talviajoon pohjoisissa olosuhteissa.

Katso kaikki ajantasaiset rengassäädökset Autorengasliitto Ry:n sivulta!

Fixus-ketju 15 vuotta!

Fixus-ketju viettää 15-vuotissynttäreitään 14.10.2020 asti.

Kotimainen Fixus on palvellut suomalaisia autoilijoita jo 15 vuoden ajan. Synttäreitä juhlitaan 14.10.2020 asti huipputarjousten muodossa, katso lisää uudesta Fixus-lehdestä! Synttäritarjouksia voit seurata myös Facebookissa ja Instagramissa, jossa arvomme synttäreiden kunniaksi yhteensä 10 kpl 1000 €:n arvoisia ajokorttistipendejä. Ota siis somekanavat seurantaan!

Fixus-ketjusta on 15 vuoden aikana muodostunut Suomen kattavin autovaraosien ja -lisävarusteiden jakeluketju. Ketju on levinnyt koko Suomeen ja palvelee tällä hetkellä asiakkaita lähes 400 toimipisteessä yli 200 paikkakunnalla sekä verkkokaupan kautta. Fixus-liikeet ja -korjaamot on helppo tunnistaa Fixus-logosta, merkillisen hyvistä varaosista sekä asiantuntevasta ja hyvästä palvelusta.

Fixus-ketjun tukemalle Emil Lindholmille hopeaa SM1-luokassa!

Lindholmin mestaruusjahti päättyi epäonniseen tapahtumasarjaan

GRX-tiimin Emil Lindholmin ja Mikael Korhosen mahdollisuus SM1-luokan ensimmäiseen Suomen mestaruuteen kaatui SM Pohjanmaa-rallin seitsemännellä EK:lla. TGS Worldwiden Škodan konepelti nousi pystyyn ja heti seuraavassa mutkassa Lindholm osui sisäpenkasta esiin kaivautuneeseen maakiveen, josta Škoda kaatui tieltä ulos ja kaksikko joutui keskeyttämään. SM-loppupisteissä Lindholm sijoittui hopealle. Mestariksi nousi SM Pohjanmaa-rallin voittoon ajanut Teemu Asunmaa.

Fixus-ketju onnittelee koko tiimiä hopeamitaleista!

SM1-luokan epävirallinen lopputilanne:

1. Teemu Asunmaa Škoda Fabia R5 Evo 107,5

2. Emil Lindholm Škoda Fabia R5 Evo 95

3. Mikko Heikkilä Škoda Fabia R5 Evo 61

4. Esa Ruotsalainen Škoda Fabia R5 51

5. Juha Salo Škoda Fabia R5 49,5

Fixus-ketju onnittelee Emil Lindholmia O.K. Auto -rallin voitosta!

GRX-tiimin Emil Lindholm ja Mikael Korhonen ajoivat ralli SM-sarjan toiseksi viimeisen SM-osakilpailun voittoon Kouvolassa. Kauden kolmannen ykköstilan myötä kaksikko starttaa kolmen viikon kuluttua SM1-luokan Suomen mestaruuden ratkaisevaan SM Pohjanmaa-ralliin yhteispisteiden kärkipaikalta.

Tuloksia: SM O.K. Auto-ralli, Kouvola:

1. Emil Lindholm – Mikael Korhonen Škoda Fabia R5 Evo 48:13,8
2. Teemu Asunmaa – Jani Salo Škoda Fabia R5 Evo + 5,2
3. Mikko Heikkilä – Topi Luhtinen Škoda Fabia R5 Evo + 5,2

SM1-luokan epävirallinen pistetilanne 4/5 osakilpailua:

1. Emil Lindholm Škoda Fabia R5 Evo 95
2. Teemu Asunmaa Škoda Fabia R5 Evo 88
3. Mikko Heikkilä Škoda Fabia R5 Evo 37