Tiedotteet

Fixus tiedotteet2023-05-24T11:12:06+03:00

Vinkumista ja kolinaa – mitä outo ääni autosta kertoo?

Vinkumista ja kolinaa – mitä auton vikaäänet kertovat? Fixus korjaamo ja autokorjaamo korjaa kaikki oudot kilinät, kolinat ja vinkunat autosta.

Ajaessa kuuluu kovaäänistä mörinää ja jarrut vinkuvat. Oletko koskaan ajatellut, että autosi yrittää puhua sinulle erilaisten vikaäänten avulla? Milloin kannattaa viedä auto huoltoon? Kun eriskummallisiin ääniin kiinnittää huomiota hyvissä ajoin, välttää mittavat remontit ja ajaminen jatkuu turvallisesti.

Moni ajelee matkat kepeästi musiikkia tai podcasteja kuunnellen. Välillä seesteisyys kuitenkin rikkoutuu, kun autosta alkaa kuulua mitä merkillisempiä ääniä. Tällöin ei kannata nostaa musiikin ja podcastin äänentasoa peittääkseen vikaäänet. Sen sijaan olisi hyvä pysähtyä kuuntelemaan auton viestejä herkällä korvalla. Erilaiset äänet kertovat erilaisista vioista, ja ne auttavat viemään auton korjattavaksi ajoissa.

Vinkuminen tai kitinä kertovat korjauksen tarpeesta

Mikäli käynnistäessä kuuluu kitinää tai vinkumista, vika on todennäköisesti starttimoottorissa. Myös moniurahihnat saattavat olla kuluneet, ja ne on aika vaihtaa uusiin. Jos kitinä tai vinkuminen kuuluu sen sijaan jarruttaessa, vika liittyy lähes aina jarruihin. Jarrukengän välissä voi olla kivi, jarrut olla muuten jumissa tai jarrulevyt olla ruostuneet. Oiretta ei kannata jäädä seurailemaan pitkään, sillä nopeampi apu on myös sinun etusi.

Kuulostelee myös kolinaa ja mörinää

Kannattaa kiinnittää huomiota myös erilaiseen kolinaan tai mörinään. Mikäli autostasi alkaa kuulostamaan traktorilta, ei kannata jäädä nauttimaan maalaisromanttisesta tunnelmasta. Möreä ääni kertoo todennäköisesti rikki menneestä pakoputkesta. Niin ikään kolinaan kannattaa suhtautua vakavasti. Monesti auton alustan osat ovat kuluneet tai jousitus tai iskunvaimennus ovat rikki. Terve auto ei kolise, puhise, kitise tai vingu.

Asiantuntija auttaa

Outojen äänten kanssa ei kannata jäädä yksin. Kattavasta 350 toimipisteen verkostostamme löytyy jokaiselle apua aina Hangosta Ivaloon. Asiantuntijamme selvittävät ja korjaavat vian nopeasti. Huoltopalveluiden lisäksi tärkeä osa ketjumme palveluita ovat varaosamyymälät, jotka tarjoavat asiantuntevaa opastusta varaosien valinnassa.

– Mikä tahansa autoihin liittyvä haaste hoituu kuntoon ketjun ammattilaisten käsissä ja asiakkaat voivat huoletta jättää autonsa huomaamme. Olipa asiakkaan tarve mikä tahansa, ratkaisu tulee kuin Fixuksen hyllyltä, toteaa markkinointipäällikkö Tuomo Koukkari.

Fixus haluaa tehdä auton huoltamisesta ja korjaamisesta huoletonta, ja uusi slogan onkin ”Helppo kyllä.”

– Haluamme, että auton huolto ja korjaaminen on mahdollisimman helppoa ja vaivatonta. Reilu asiantuntijuus näkyy autojen sekä varaosien asiantuntemuksena sekä luotettavana, turvallisena toimijana, Koukkari lisää.

Fixus-korjaamoketju onkin tutkitusti Suomen luotetuin autokorjaamoketju 2024. Autoilun määrä Suomessa on yhä nousussa ja autokanta keski-iältään reilusti yli 10-vuotiasta, joten nopea ja helppo pääsy alan parhaiden palveluiden luo on tärkeää. Mitä varhaisemmassa vaiheessa vika saadaan korjattua, sitä todennäköisemmin vältät suuret remontit. Ja mikä tärkeintä – matka jatkuu turvallisesti vielä pitkään.

Etsi lähin korjaamosi ja varaa autollesi huoltoaika heti! Voit myös varata huoltoajan netissä osoitteessa www.fixushuolto.fi.

Varaudu kesän automatkaan

LIQUI MOLY esittelee uuden AdBlue® lisäaineen

Kesän automatkaan varautuminen alkaa hyvällä suunnittelulla. Suunnittele ensin kokonaismatka ja ajoreitti sekä varaa riittävästi aikaa, varsinkin jos matka suuntautuu jonnekin muualle kuin tuttuun määränpäähän.

Varustaudu ja ennakoi

Liikenteessä voi sattua kaikenlaista, mutta hyvin varustautumalla ja ennakoimalla matkan jatkumista voi helpottaa huomattavasti. Autossa on esimerkiksi hyvä olla renkaanpaikkausainetta rengasrikon varalle.

Huomioi myös matkan varrella olevat mahdolliset tietyöt ja pidä riittävät lepotauot matkan aikana. Lepää hyvin ennen matkaa!

Jos olet liikkeellä sähköautolla, katso valmiiksi sopivat latauspaikat. Ennakoi hieman – yllätyksiä voi tulla, jos esimerkiksi latauspisteet ovat varattuja tai ilmenee muita ongelmia. Älä unohda ottaa latauskaapelia mukaan!

Auton tarkistuslista ennen lähtöä

 1. Varmista, että auto on huollettu huolto-ohjelman mukaisesti. Myös ilmastointilaite kannattaa huoltaa hyvissä ajoin ennen reissua.
  Fixus-korjaamot tarjoavat laadukkaat huoltopalvelut kaikille autoille, oli autosi sitten vanha tai uusi. Miksi et hankkisi samalla Fixus Tieturvaa? Tieturvan avulla varmistat avunsaannin, jos jokin menee pieleen.
 1. Tarkista renkaiden ja vararenkaan kunto sekä rengaspaineet. Muista ottaa mukaan renkaan lukkopulttiavain, hylsy, tunkki ja ristikkoavain. Ne on hyvä olla mukana silloin, kun rengas hajoaa. Myös akkukäyttöinen paineilmapumppu on hyvä olla mukana.
 1. Tarkista tärkeät kohteet moottoritilasta ennen matkaan lähtöä – jäähdytysneste, jarruneste ja öljymäärä. Muista tarkistaa öljymäärä myös matkan aikana. Tarkista myös silmämääräisesti, ettei öljy- tai muita nestevuotoja näy.
 1. Puhdista kaikki lasit. Puhdista myös pyyhkijänsulat ja vaihda ne tarvittaessa uusiin. Täytä samalla lasinpesuneste, jos se on vähissä.
 1. Tarkista auton valojen toimivuus – ajovalot, etu- ja takavalot, jarruvalot, kaukovalot, sumuvalot, parkkivalot, vilkut ja hätävilkut.
 1. Starttikaapelit ja apuvirta kannattaa olla mukana.
 1. Varoituskolmio on lakisääteinen eli varmista, että autosta löytyy hyväkuntoinen varoituskolmio. Hätätilanteessa aseta varoituskolmio auton taakse vähintään 50 metrin etäisyydelle, jotta muut tiellä liikkujat näkevät sen ajoissa. Jos käytössäsi on perävaunu tai matkailuvaunu, hanki sille oma varoituskolmionsa.
 1. Hinausköysi, josta voi olla todellista hyötyä hätätilanteessa.
 1. Muista kattokoteloa käyttäessäsi turvallinen kiinnitys ja kuorman enimmäismäärä. Sido kaikki kuormat aina turvallisesti onnettomuustilanteeseen varautuen. Älä peitä kuljettajan näkyvyyttä!
 1. Ota varmuudeksi mukaan auton vara-avain. Anna se toiselle henkilölle säilytettäväksi tai pidä paikassa, josta se löytyy tarvittaessa. Älä kuitenkaan säilytä vara-avainta autossa!

Muista taukojen tärkeys varsinkin pidemmillä matkoilla. Taukojen pitäminen helpottaa ajamista ja matkustajat jaksavat istua kyydissä paremmin ilman raskaan olon tunnetta. Jos matkalla on mukana lapsia tai lemmikkejä, taukoja voi joutua pitämään useammin ja sopivaa matkaevästä kannattaa myös pakata mukaan.

Kaikki tarvikkeet automatkalle löydät Fixusnet.fi -verkkokaupasta ja Fixus-varaosaliikkeistä kautta maan!

Turvallista matkaa!

Näin kuljetat polkupyörät turvallisesti autossa – poimi vinkit

LIQUI MOLY esittelee uuden AdBlue® lisäaineen

Haluaisitko ottaa polkupyörät mukaan kesälomareissulle? Miten niitä kannattaisi kuljettaa?

Pyörätelineet ovat kätevä tapa kuljettaa polkupyöriä autolla. Niitä on olemassa kolme päätyyppiä: vetokoukkutelineet, takaluukkutelineet ja katolle asennettavat telineet.

Kiinnitä koukkuun

Auton vetokoukkuun kiinnitettävissä pyörätelineissä kannattaa suosia ns. ”laiturimallisia” telineitä, joissa on mukana takavalot ja rekisterikilven pidike. Esimerkiksi lukittavilla Atera Strada Sport M2/M3 -pyörätelineillä voidaan kuljettaa tavallisten pyörien lisäksi myös sähkö- tai fatbike-pyöriä. Telineen kallistustoiminto mahdollistaa viistoperäisen auton takaluukun avaamisen telineen ollessa kiinnitettynä. Strada Sport -polkupyörätelineeseen on lisävarusteena saatavana kuormausta helpottava ajoramppi, jota suositellaan käytettäväksi sähköpyörän kanssa, sekä fatbike-pyörien kiinnitykseen soveltuvat kiinnitysremmit 3–4″ kokoisille renkaille.

Kiinnitä takaluukkuun

Hatchback-, farmari- ja SUV-autoihin, joissa ei ole vetokoukkua tai kattotelinettä, löytyy polkupyörän kuljetukseen Stand Up/Stand Up 3 -pyörätelineet, jotka kiinnitetään hihnoilla auton takaluukkuun. Telineet sopivat käytettäväksi pienemmille ja kevyille polkupyörille, ja niillä voi kuljettaa kahta tai kolmea pyörää samanaikaisesti. Tarkistathan telineen sopivuuden autoosi telinevalmistajan autoyhteensopivuuserittelystä ennen takaluukkutelineen käyttöä.

Pyörät katolle

Laadukkaalla Atera Giro Af+ -pyörätelineellä kuljetat polkupyörän/-pyörät turvallisesti auton katolla taakkatelineessä. Giro Af+ -pyörätelineitä on mahdollista asentaa jopa neljä kappaletta rinnakkain taakkatelineisiin, ja näin saada koko perheen pyörät mukaan reissuun. Pikakiinnikkeiden ansiosta teline on helppo ja nopea asentaa sekä neliö- että alumiiniprofiilisiin taakkatelinetankoihin. Varkaiden varalta sekä pyörä että teline ovat lukittavissa. Giro Af+ soveltuu maksimissaan 3” paksuisille renkaille. Lisävarusteena on saatavana adapterisarja, jonka avulla teline soveltuu jopa 4” renkaille. Teline ei sovellu sähköpyörille.

Polkupyörätelineet löydät Fixusnet.fi-verkkokaupasta ja Fixus-varaosaliikkeistä kautta maan.

Fixus-brändi uudistuu

Fixus-ketjun brändi uudistuu! Haluamme viestiä entistä vahvemmin olevamme asiantunteva ja asiansa osaava ketju, jonka puoleen asiakkaamme on helppo kääntyä kaikissa autoasioissaan.

Fixuksen brändin ytimessä on helppous. Fixus on ymmärrettävä ja mikä tärkeintä, suomalaista autokansaa ymmärtävä. Kansa nimittäin tietää kyllä, fiksu pääsee helpommalla. “Ei” on meille tuntematon sana. Emme totea edes ”miksipä ei”. Kun meiltä kysytään, voiko mitä tahansa korjata tai huoltaa, vastauksemme tulee kuin Fixuksen hyllyltä, osientuntijan varmuudella: “Se on heleppo kyllä.”

Fixus-ketjun tehtävänä ja tavoitteena on varmistaa huoleton autoilu kaikille teille ja tehdä auton huoltamisesta melkein kivaa. Fixukselta asiakas saa huollot ja korjaukset kaikkiin merkkeihin – aina helposti ja luotettavasti. Fixus haluaa olla hymyilevien kuskien ja kehräävien autojen luottohuolto, joka tarjoaa palvelua, jota suositellaan kaverille ja hintoja, jotka jokainen ymmärtää.

Brändin ydin on kokemus helppoudesta

Fixusen uusi brändi puhuttelee niin järkiautoilijoita, autoista kiinnostuneita kuin niitäkin, joille auto on vain välttämätön kulkuväline. Uusi slogan ”Helppo kyllä.” tuo esiin ketjun rennon ammattimaista toimintaa: mikä tahansa autoihin liittyvä haaste hoituu kuntoon ketjun ammattilaisten käsissä ja asiakkaat voivat huoletta jättää autonsa heidän hoivaansa.

Fixus tarjoaa helppouden kokemuksen määrittelemällä sen aina joko aidon empatian tai reilun asiantuntijuuden kautta. Aito empatia takaa ymmärretyksi tulemisen ja helpotuksen tunteen – mielenrauhan. Kaikki järjestyy ja autoni tulee kuntoon. Asiakas ja hänen autonsa kohdataan yksilöinä merkistä ja vuosimallista riippumatta.

Keskiössä asiantuntijuus

Fixus on asiakkaalle autoalan asiantuntija. Reiluna asiantuntijana Fixus tuntee suomalaiset, autot ja niiden osat kuin omat taskunsa – siksi se on helppo valita. Reiluun asiantuntijaan voi luottaa ja sellaisen kanssa on turvallista toimia.

Asiantuntijuus näkyy lempeänä opastamisena ja asiakkaan edun mukaisten neuvojen ja suositusten antamisena. Päätösvalta on aina asiakkaalla. Fixuslaiset aidosti innostuvat autoista; innostus saa näkyä, vaikka asiakasta opastetaan autoasioissa lempeästi ja kärsivällisesti. Jokainen fixuslainen saa kuulostaa aidolta itseltään, kunhan muistaa roolinsa asiakkaan auttajana. Olipa asiakkaan tarve mikä tahansa, ratkaisu tulee kuin Fixuksen hyllyltä. Tähän kiteytyvät myös uudet hashtagimme #Asiakkaantuntija ja #Osientuntija.

Fixus kuuntelee asiakkaitaan – myös rivien väleistä. Viestintä sekä brändin että fixuslaisten taholta vastaa asiakkaiden aitoihin tarpeisiin. Suoruus ja selkeys on jo ystävällisyyttä itsessään: sitä täydentää vuorovaikutteinen viestintä ihmiseltä ihmiselle.

Kattavaa näkyvyyttä uudelle brändi-ilmeelle

Brändiuudistus tulee näkymään sekä valtakunnallisissa medioissa että sosiaalisessa mediassa vahvasti heti touko-kesäkuun vaihteessa viikoilla 21-26. Paikallisesti näkyvyys tulee vaihtumaan pikkuhiljaa.

Etsi sinulle lähin toimipiste

Korjaamot, tai varaa aika suoraan huoltolaskurista.
Myymälät, tai käy verkkokaupassamme ja tilaa varaosat tai muut tuotteet suoraan kotiisi.

Tee auton ilmastointihuolto ajoissa ennen hellekelejä

LIQUI MOLY esittelee uuden AdBlue® lisäaineen

Autosi ilmastointijärjestelmän kunto on tärkeä niin ajomukavuuden kuin liikenneturvallisuudenkin kannalta. Kuumassa autossa kuljettajan keskittymiskyky herpaantuu herkästi, ja huuruisista ikkunoista ei näe kunnolla ulos.

Ilmastointijärjestelmän huolto on suositeltavaa tehdä säännöllisesti noin kahden vuoden välein, ehdottomasti vielä silloin kun laite on ehjä ja puhaltaa kylmää ilmaa. Säännöllinen ilmastointihuolto varmistaa, että autossasi on aina raikas ja puhdas sisäilma. Ilmanvaihdon toimivuus vaikuttaa suoraan ajo- ja matkustusmukavuuteen erityisesti kuumilla keleillä. Hyvin toimiva ilmastointi poistaa tehokkaasti kosteutta ikkunoilta parantaen näkyvyyttä ja siten myös turvallisuutta liikenteessä. Toimiva ilmastointi vähentää lisäksi polttoaineen kulutusta ja vie vähemmän tehoa moottorista.

Auton ilmastoinnin saa huoltaa ainoastaan luvan suorittanut, koulutettu henkilö. Ilmastointihuollossa mekaanikko tarkastaa koko ilmastointijärjestelmän toimivuuden, täyttää tarvittaessa kylmäaineen ja varmistaa, että kompressori toimii kunnolla eikä ilmastointijärjestelmässä ole esimerkiksi vuotoja. Hyvin tehty ilmastointihuolto takaa ilmastointijärjestelmän optimaalisen toiminnan, minkä lisäksi mahdolliset lisävauriot tai -viat järjestelmässä huomataan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa ennen kuin ne rikkovat ilmastointilaitteen tai esimerkiksi jäähdyttimen.

Säännöllinen huolto auttaa pidentämään ilmastointijärjestelmän käyttöikää ja vähentää tarvetta suurempiin korjauksiin. Hyvin huollettu ilmastointijärjestelmä kuluttaa vähemmän polttoainetta kuin huonosti toimiva järjestelmä eivätkä ajoissa korjatut viat riko auton muita järjestelmiä.

Auton ilmastointi suositellaan yleensä huollattamaan noin kahden vuoden välein. Tämä aikaväli voi kuitenkin hieman vaihdella riippuen auton merkistä ja mallista sekä ilmastointijärjestelmän tyypistä. Joissakin tapauksissa vähintään kylmäaineen täyttöhuolto voi olla tarpeen jopa vuosittain, erityisesti jos autoa käytetään paljon tai ilmastointiin kohdistuu kovaa rasitusta. Ilmastoinnin hajoaminen kesken matkaa on kesähelteillä ikävää, ja ilmastointihuoltojen jonot korjaamoilla ovat kesällä usein pitkät. Huolto kannattaakin tehdä ennakoivasti jo keväällä, kun ilmat ovat viileämmät.

Jos auton ilmastointi puhaltaa vain lämmintä ilmaa, kannattaa ilmastointilaitteen asetukset tarkistaa ennen ilmastoinnin korjauksen varaamista. Jos ongelma jatkuu, tarkista silmämääräisesti auton konetilasta mahdolliset vuodot, kuuletko ilmastoinnin kompressorin käyvän ja onko autossa jäähdytinnestettä. Oikeanlaisen jäähdytinnesteen valintaan saat apua Fixus-myymälöistä.

Auton sisäilman laatuun vaikuttaa myös raitisilmasuodattimen kunto. Raitisilmasuodatin kannattaakin vaihtaa kerran vuodessa tai vähintään ilmastointihuollon yhteydessä. Ilmastointilaitetta olisi myös talviaikaan hyvä muistaa käyttää muutaman kerran kunnolla kylmänä, jotta järjestelmä pysyy kunnossa.

Varaa aika ilmastointihuoltoon lähimmältä Fixus-korjaamoltasi tai osoitteesta fixushuolto.fi!

Iskunvaimentimet testissä

LIQUI MOLY esittelee uuden AdBlue® lisäaineen

Jousituksen asiantuntijat keskustelevat usein siitä, pitäisikö iskunvaimentimet vaihtaa, jos niissä ei ole näkyviä vaurioita tai vuotoja. Testatakseen tämän käytännössä, KYB Italian teknisen ja operatiivisen markkinointituen päällikkö Matteo Turolla vieraili autokorjaamossa Veronassa, Pohjois-Italiassa.

Ajamme autoillamme päivittäin niin lyhyitä kuin pitkiäkin matkoja. Käännämme avainta, moottori käynnistyy ja ajoneuvomme ominaisuudet tulevat kilometri kilometriltä tutuiksi. Sopeutamme jatkuvasti ja tiedostamatta ajotyyliämme niihin ominaisuuksiin, jotka muuttuvat ajan ja ennen kaikkea eräiden keskeisten osien kulumisen myötä. Kaikkien näiden osien vaihtoa ei kuitenkaan usein huomioida vakiohuolloissa ja -korjauksissa.

Testit osoittavat, että alkuperäinen iskunvaimennin ei enää 80 000 km jälkeen toimi autonvalmistajan määrittämällä tavalla. Näillä ajokilometreillä hydrauliöljy on virrannut iskunvaimentimen sisälle asennettujen herkkien venttiilien läpi noin 75 miljoonaa kertaa, mikä on johtanut niiden asteittaiseen kulumiseen. Venttiilit eivät enää säädä öljyn virtausta samalla tavoin kuin uusina, mikä heikentää iskunvaimentimen vaimennustehoa.

Iskunvaimentimien tehtävänä on pitää pyörät jatkuvassa kosketuksessa tien pintaan. Edes parhaat ominaisuudet omaavat renkaat eivät takaa hallittua kiihdytystä, lyhyempää jarrutusmatkaa tai vakautta kaarteissa, elleivät ne toimi yhdessä suorituskykyisten iskunvaimentimien kanssa.

Smartien jousitustesti

Autot

Veronassa Matteo tapasi Federicon ja Susannan, joilla on samanlaiset autot, mutta täysin erilaiset vaatimukset käytön ja ajotavan suhteen. Susanna tekee toimistotyötä ja ajaa päivittäin 700 cm3 Smart Fortwolla. Autolla on ajettu hieman alle 100 000 km, joten Susanna uskoo sen olevan edelleen ihanteellisessa kunnossa. Federico omistaa autokorjaamon ja ajaa työmatkat 700 cm3 Smart Fortwolla, jolla on ajettu yli 180 000 km. Federico tietää, ettei auto käyttäydy samoin kuin uutena, mutta hänen mielestään iskunvaimentimilla on vielä paljon annettavaa, sillä auto toimii ajettaessa erittäin hyvin.

Testi

Ensimmäisessä vaiheessa osallistujat vaihtoivat autoja keskenään. Seuraavaksi autoon, jolla on ajettu enemmän, vaihdettiin iskunvaimentimet, jouset, suojasarjat ja yläkiinnityssarjat, minkä jälkeen molemmat koeajoivat auton uudelleen voidakseen välittömästi huomata eron uusilla KYB-iskunvaimentimilla varustetun, 180 000 km ajetun auton ajo-ominaisuuksissa. Lopuksi myös toisen Smartin jousitusosat vaihdettiin, minkä jälkeen molemmat osallistujat suorittivat uuden koeajon.

180 000 km ajetun auton testitulokset

Susanna: Ajattelin heti Federicon autoa testatessani, ettei se voi olla samanlainen kuin oma autoni. Kuoppien ja töyssyjen kohdalla tuntui siltä kuin jokin osa olisi antamassa periksi. Kun koeajoin auton uudelleen uusilla iskunvaimentimilla, huomasin sen käyttäytyvän samalla tavoin kuin oma autoni, tosin vielä sitäkin vakaammin ja hiljaisemmin.

Federico: Olin jo niin tottunut autoon, etten tajunnut, kuinka paljon sen tarkkuus ja ohjattavuus oli kärsinyt. Uskoin erityisesti kaarreajossa ilmenevän jarrutuksen aikaisen vakauden puutteen johtuvan erittäin lyhyestä akselivälistä. Olin selvästi väärässä! Nyt ajettavuus on aivan erilainen. Voin vain kuvitella miten paljon parempi auton ennakoitavuus on märillä pinnoilla. Huomasin heti, että ajonvakautusjärjestelmä aktivoituu huomattavasti harvemmin eikä reagoi yhtä herkästi epätasaisuuteen ja mukulakiviin.

100 000 km ajetun auton testitulokset

Susanna: En osannut odottaa tätä, auto kulkee todella hienosti! Ajettavuus ei aiemminkaan ollut huono, mutta asian tarkastelu objektiivisesti ei ollut mahdollista ajaessani autoa päivittäin. Nyt tunnen eron selvästi siitä huolimatta, että vanhoilla iskunvaimentimilla oli ajettu ”vain” 97 000 km.

Federico: Ero on selvä. Molemmat autot tuntuvat nyt samanlaisilta ajettaessa. Ne ovat tarkempia, vakaampia ja paremmin hallittavia. En olisi koskaan uskonut eron olevan näin selkeä. Tästä lähtien ehdotan korjaamoni asiakkaille vanhojen iskunvaimentimien vaihtoa, vaikka ne näyttäisivät silmämääräisesti olevan kunnossa. Minulla on asiakkaita, joiden autoilla on ajettu yli 200 000 km eikä iskunvaimentimia ole koskaan vaihdettu. He eivät tiedä, kuinka merkittävästi ajoneuvon suorituskyky ja hallittavuus on heikentynyt.

Johtopäätös

Molemmat testiimme osallistuneet Smart Fortwon omistajat hämmästyivät, miten suuren eron iskunvaimentimien, jousien, yläkiinnityssarjojen ja suojasarjojen vaihto sai ajoneuvoissa aikaan. Testin osallistujat vastaavat hyvin keskivertokuljettajaa, joka mukauttaa ajotapaansa ajoneuvon suorituskyvyn mukaan ymmärtämättä jarrutustehon ja ajo-ominaisuuksien heikentyneen.

KYB suosittelee, että iskunvaimentimet vaihdetaan 80 000 km jälkeen ja aina pareittain.

Oikealla moottoriöljyllä parannat autosi suorituskykyä ja moottorin elinikää

Oikealla moottoriöljyllä parannat autosi suorituskykyä ja moottorin elinikää. Varaa öljynvaihto autollesi Fixus-korjaamolta.

Käytitkö auton valintaan paljon aikaa ja rahaa, mutta et kiinnitä huomiota moottoriöljyyn? Myös moottoriöljyyn kannattaa panostaa, sillä oikea öljy vaikuttaa merkittävästi auton suorituskykyyn ja elinikään. Moottoriöljyn valinta on tärkeä osa auton huoltoa ja ylläpitoa. Moottorin on käynnistyttävä ja öljyn on voideltava moottori luotettavasti myös kuumimpina kesäpäivinä kuin kovimmillakin pakkasilla.

Noudata autonvalmistajan vaatimuksia

Tärkeintä on noudattaa autonvalmistajan asettamia vaatimuksia suorituskyvylle sekä viskositeetille. Kun moottoriöljy täyttää autonvalmistajan vaatimukset, se mahdollistaa moottorille parhaimman mahdollisen suorituskyvyn ja suojan. Valitsemalla korkealuokkaisen moottoriöljyn varmistat, että öljyn suorituskykyä ylläpitävät ominaisuudet kestävät pidempään.

Nesteen huippulaatuiset moottoriöljyt kehitetään autoilijoiden muuttuviin tarpeisiin, ja ne vastaavat autonvalmistajien vaatimuksiin. Suomen sääolosuhteisiin sopivat moottoriöljyt valmistetaan laadukkaista perusöljyistä ja lisäaineista vuosikymmenten tietotaidolla. Löydät autollesi sopivan Nesteen voiteluaineen helposti Suomen Fixus-verkostosta.

Säännöllinen öljynvaihto pidentää moottorin ikää

Tiesitkö, että yhtä, kaikkiin autoihin sopivaa moottoriöljyä ei ole olemassa? Autonvalmistaja ilmoittaa moottoriöljyltä vaaditun suorituskyvyn omilla luokituksillaan. Jotta öljy voi saada tietyn luokituksen virallisen hyväksynnän, sen reseptin on oltava autonvalmistajan hyväksymä.

Nesteen voiteluaineista löytyy aina sekä viralliset hyväksyntämerkinnät että suorituskykyluokitukset. Virallisilla hyväksynnöillä merkittyä öljyä voi käyttää myös takuunalaisessa autossa.

Tarkkaile kilometrejä ja vaihda öljy ajoissa

Kaupunkiajo ja lyhyet ajomatkat, talviajo ja kylmä moottori sekä pölyiset olosuhteet vaikuttavat autosi moottoriöljyn vaihtovälin tarpeeseen. Varmistathan, että autosi öljynvaihto tehdään viimeistään autonvalmistajan ilmoittaman kilometrilukeman jälkeen. Voit tarkistaa autoosi sopivan moottoriöljyn ja muut voiteluaineet Nesteen voiteluaineiden valintatyökalusta helposti rekisterinumeron perusteella.

Etsi lähin korjaamosi ja varaa öljynvaihto heti täältä!

Kampanja: 90 päivää korotonta maksuaikaa!

Laita tähän lyhyt kuvaus artikkelista, sisällytä Fixus

Tajoamme kaikkiin Fixus Laskulla 1.4.-31.5.2024 tehtyihin ostoksiin 90 päivää korotonta maksuaikaa. Saat hyödynnettyä kampanjan, kun maksat ostoksesi Fixus-korjaamolla tai -varaosaliikkeessä käyttäen Fixus Laskulla kampanja-aikana, jolloin kampanja aktivoituu automaattisesti.

Voit myös hakea ennakkopäätöksen luotosta täyttämällä allaolevan lomakkeen. Luottopäätöksen lisäksi sinulle toimitetaan esimerkkejä tarjolla olevista maksuvaihtoehdoista.

Lue lisää Fixus Laskusta täältä. Palvelun tarjoaa Innovoice Oy.

Kaksi uutta Fixus-korjaamoa avattu Liperiin ja Kyröskoskelle

Korjaamo: Liperin Grillikahvio & Autokorjaamo ja JMK Autohuolto Kontiolahdella liittyivät Fixus-ketjuun, autokorjaamo autohuolto

Fixus-ketju laajenee kahdella uudella korjaamolla. Uudet korjaamot ovat monimerkkikorjaamoita ja palvelevat asiakkaita luotettavasti ja ammattitaidolla.

Liperin Grillikahvio & Autokorjaamo

Pappilantie 2
83100 Liperi
Avoinna: ma-pe 8.00 – 16.00
050 543 1748
joonas.lihavainen@gmail.com

Liperin Grillikahvio & autokorjaamosta löydät autohuollon, pikahuollon sekä vikadiagnostiikkapalvelut. Korjaamon palveluvalikoimiin kuuluvat myös noutopalvelu ja katsastuspalvelu.

JMK Autohuolto

Jaakontie 10
39200 Kyröskoski
Avoinna: ma–pe klo 8.00 – 16.30
040 685 4797
jmk-autohuolto.fi
huolto@jmk-autohuolto.fi

Kyröskoskella oleva JMK Autohuolto tekee autohuollot ja -korjaukset ammattitaidolla kaikenlaisille autoille ja korjaa autot henkilöautoista pakettiautoihin vuosien kokemuksella.

Katso kaikki Fixus-korjaamot täältä!

KYB:n elektronisesti ohjatut iskunvaimentimet Volkswagenille!

LIQUI MOLY esittelee uuden AdBlue® lisäaineen

Volkswagen-konserni on ottanut käyttöön KYB:n uudet elektronisesti ohjatut DCC Pro (Dynamics Chassis Control Pro) -iskunvaimentimet Tiguan-, Passat Variant-, SKODA Superb- ja Kodiaq-malleissa. Markkinoille tulo on suunniteltu vuoden 2024 ensimmäiselle neljännekselle.

KYB ja VW-konserni ovat tehneet yhteistyötä useiden vuosien ajan, ja kumppanuutta on tavoitteena vahvistaa tulevaisuudessa entisestään. Uuden tekniikan tarjoamisen katsottiin aiemmin olevan mahdollista vain premium-segmentille, mutta KYB:n ja Volkswagenin tiimien suunnitteleman kehitys- ja validointiprosessin ansiosta se on saatu tuotua laajemmin tarjolle.

Mitä elektronisesti ohjatut DCC Pro -iskunvaimentimet tekevät?

DCC Pro -järjestelmässä on kaksoisventtiili-iskunvaimentimet, jotka ohjaavat ajon aikana itsenäisesti auton rungon ja pyörien liikkeiden aiheuttamaa veto- ja puristusvärähtelyä. Venttiilit reagoivat tieolosuhteisiin ja ajotilanteisiin muutamassa millisekunnissa.

ECU (moottorin ohjausyksikkö) aktivoi veto- ja puristussolenoidit, jotka säätelevät iskunvaimentimen sisäistä painetta tieolosuhteiden ja kuljettajan mieltymysten mukaan; mukavasta erittäin urheilulliseen. Vaimennusominaisuudet säätyvät automaattisesti ja jatkuvasti, mikä yhdessä veto- ja puristusliikkeiden välisen täydellisen riippumattomuuden kanssa nostaa ajoneuvon mukavuuden ja hallinnan korkeimmalle tasolle. Tämä takaa turvallisen ja dynaamisen ohjattavuuden sekä ennennäkemättömän ”leijuvan” ajokokemuksen.

KYB valmistaa elektronisesti ohjattuja iskunvaimentimia sekä Aasian että Euroopan tuotantolaitoksissaan, jotka on rakennettu toimimaan korkean teknologian iskunvaimentimien valmistuksen eturintamassa. KYB jatkaa kasvuaan edistyksellisen tekniikan alalla tarjoten asiakkailleen merkittävää lisäarvoa näinä autoalan haastavina aikoina.

KYB:n uudet DCC Pro -iskunvaimentimet saamme myöhemmin myös jälkimarkkinoille.