Auton takuu säilyy myös merkkiriippumattomissa korjaamoissa

Auton takuu ei pakota omistajaa huollattamaan autoaan merkkikorjaamossa. EU-ryhmäpoikkeusasetuksen mukaisesti auton takuu säilyy, kunhan määräaikaishuolto on tehty noudattaen autonvalmistajan merkin ja mallin mukaista huolto-ohjeistusta. Suomessa eräät autojen maahantuojat ovat määritelleet lisänä huolto-ohjelmaan vaadittavan Suomen olosuhteet. Ketjun jäsenkorjaamoilla on mahdollisuus hankkia huolto-ohjelmat autovalmistajan portaaleista yhteistyökumppaneidemme huolto- ja korjausohjelmien avulla, jonka lisäksi osalla korjaamoista on myös automerkkikohtaisia testauslaitteistoja ja -ohjelmia

Jotta auton takuu jatkuisi katkeamattomana, huolto-osina on käytettävä alkuperäisiä tai laadultaan alkuperäistä vastaavia merkkivaraosia. Fixus-ketjussa käytetyistä alkuperäisistä tuotemerkeistä mainittakoon esimerkiksi Bosch, Hengst, Mahle, KYB, Continental, NGK ja Ferodo. Moottorin voiteluun korjaamoillamme on käytössä hyväksytysti laatuluokitetut voiteluaineet esimerkiksi Nesteeltä, Liqui Molylta ja Ardecalta.

Myös sähköisten huoltokirjojen käyttö onnistuu muillakin korjaamoilla kuin merkkiorganisaatioiden korjaamoilla. Käytännössä huoltotietojen täyttämistä sähköiseen huoltokirjaan kirjaudutaan autovalmistajan portaaliin, jonne tehdään autokohtaisesti tarvittavat merkinnät. Ohjelmapäivitykset voidaan suorittaa ottamalla yhteys autonvalmistajan portaaliin esimerkiksi PassThru -toiminnon avulla, joka mahdollistaa automallikohtaisten ohjelmapäivitysten suorittamisen autoon. Ohjelmapäivityksissä voi olla esimerkiksi virheiden korjausta, turvallisuuteen, taloudellisuuteen tai mukavuuteen vaikuttavia ohjelman muutoksia.