KYB:n elektronisesti ohjatut iskunvaimentimet Volkswagenille!

LIQUI MOLY esittelee uuden AdBlue® lisäaineen

Volkswagen-konserni on ottanut käyttöön KYB:n uudet elektronisesti ohjatut DCC Pro (Dynamics Chassis Control Pro) -iskunvaimentimet Tiguan-, Passat Variant-, SKODA Superb- ja Kodiaq-malleissa. Markkinoille tulo on suunniteltu vuoden 2024 ensimmäiselle neljännekselle.

KYB ja VW-konserni ovat tehneet yhteistyötä useiden vuosien ajan, ja kumppanuutta on tavoitteena vahvistaa tulevaisuudessa entisestään. Uuden tekniikan tarjoamisen katsottiin aiemmin olevan mahdollista vain premium-segmentille, mutta KYB:n ja Volkswagenin tiimien suunnitteleman kehitys- ja validointiprosessin ansiosta se on saatu tuotua laajemmin tarjolle.

Mitä elektronisesti ohjatut DCC Pro -iskunvaimentimet tekevät?

DCC Pro -järjestelmässä on kaksoisventtiili-iskunvaimentimet, jotka ohjaavat ajon aikana itsenäisesti auton rungon ja pyörien liikkeiden aiheuttamaa veto- ja puristusvärähtelyä. Venttiilit reagoivat tieolosuhteisiin ja ajotilanteisiin muutamassa millisekunnissa.

ECU (moottorin ohjausyksikkö) aktivoi veto- ja puristussolenoidit, jotka säätelevät iskunvaimentimen sisäistä painetta tieolosuhteiden ja kuljettajan mieltymysten mukaan; mukavasta erittäin urheilulliseen. Vaimennusominaisuudet säätyvät automaattisesti ja jatkuvasti, mikä yhdessä veto- ja puristusliikkeiden välisen täydellisen riippumattomuuden kanssa nostaa ajoneuvon mukavuuden ja hallinnan korkeimmalle tasolle. Tämä takaa turvallisen ja dynaamisen ohjattavuuden sekä ennennäkemättömän ”leijuvan” ajokokemuksen.

KYB valmistaa elektronisesti ohjattuja iskunvaimentimia sekä Aasian että Euroopan tuotantolaitoksissaan, jotka on rakennettu toimimaan korkean teknologian iskunvaimentimien valmistuksen eturintamassa. KYB jatkaa kasvuaan edistyksellisen tekniikan alalla tarjoten asiakkailleen merkittävää lisäarvoa näinä autoalan haastavina aikoina.

KYB:n uudet DCC Pro -iskunvaimentimet saamme myöhemmin myös jälkimarkkinoille.