Lindholm tavoittelee Jyväskylästä ehjää kokonaisuutta

Kuva: Meritapix/Merita Mäkinen

Fixus-ketjun tukema GRX-tiimin Emil Lindholm ja kartturinsa Reeta Hämäläinen kilpailevat TGS Worldwiden tiimin tutulla Škoda Fabia R5 Evolla perjantaina Jyväskylästä käynnistyvässä Suomen MM-rallissa WRC3-luokan MM-pisteistä. Rallin tuore Suomen mestaripari lähtee kotikilpailuunsa ajamaan omaa parastaan.

Sunnuntaina Ralli SM-sarjan kuninkuusluokan SM1-luokan Suomen mestaruutta juhlineet Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen valmistautuvat jo täyttä häkää perjantaina käynnistyvään Suomen MM-ralliin. TGS Worldwiden tiimin Škoda Fabia R5 Evolla ajava kaksikko on valmis kohtaamaan Keski-Suomen sorateiden tuomat haasteet.

– Kotona kävin kääntymässä ja mestaruutta emme ehtineet juhlia yhtään. Tässä on ollut kiire aikataulu. Emme aja ennakkotestiä, eikä tässä olisi ollut siihen aikaakaan, sillä kaverit TGS:llä käyvät parhaillaan autoamme SM-rallin jäljiltä läpi. Joka paikka tarkastetaan, jotta kaikki olisi perjantaina viimeisen päälle kunnossa.

– Meillä on hyvä auto ja hyvät säädöt. Kokkolassa oli hyvä fiilis autosta ja ajamisestani koko ajan. Ainoa kysymysmerkki on se, että miten rikki pienemmät tiet Jyväskylässä menevät. Jos ne kestävät niin meidän ei tarvitse tehdä autollemme mitään, ja jos ne eivät kestä niin toteutamme ihan pikku juttuja säätöihin, Lindholm toteaa.

Lindholm näkee poikkeuksellisen myöhäisessä ajankohdassa ajattavassa Suomen MM-rallissa uusia haasteita.

– Tiet ovat pehmeämmässä kunnossa, on kylmempää ja kuten Kokkolassa viime viikonloppuna, mutkia leikatessa ojista nousee tielle mutaa ja kuraa, ja tällaiset leikkaukset ovat yllättävänkin haasteellisia ja liukkaita.

Tulevana perjantaina Jyväskylästä käynnistyvä Suomen MM-ralli on Lindholmille hänen uransa neljäs Suomen MM-ralli. Aikaisempina vuosina vauhti on ollut jokaisena kerralla hyvällä tasolla, mutta myös epäonnea on riittänyt. Lindholm starttaa reitille lähtönumerolla 32 ja hänen paikkansa perjantaina lähtöjärjestyksessä on 23.

– Lähdemme ajamaan omaa parastamme ja katsotaan mihin se riittää. Pyrimme olemaan korkealla sijoituksissa, mutta väkisin emme lähde tulosta yrittämään. Reitistä kolmasosa on uutta ja puhtaasti nuotista ajaminen on ollut meille yleensä vahvuus. Ehjään kokonaisuuteen pyritään. Ehkä on viisainta ajaa oman luokkamme (WRC3) tuloksesta ja mennä sen mukaan. Totta kai vähän kiinnostaa myös verrata vauhtiamme WRC2-luokkaan.

– Ja jos kulkee hyvin niin antaa mennä vaan. Yritetään kurvailla ja nauttia rallista. Tavoitteemme on sunnuntaina olla mahdollisimman korkealla, mutta sitä ennen edessämme on muutama melko haasteellinen erikoiskoe, Lindholm muistuttaa.

Kauden kymmenes MM-osakilpailu Suomen MM-ralli käynnistyy perjantaina 1. lokakuuta Jyväskylästä klo 13:07. Avauspäivän ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta (89,42 km). Ralli jatkuu lauantaina yhdeksällä erikoiskokeella (151,95 km) ja päättyy sunnuntaina neljän erikoiskokeen (45,74 km) jälkeen klo 13:18 Ruuhimäessä ajettavaan Power Stage-erikoiskokeeseen. Rallin kaikki erikoiskokeet ovat nähtävissä Yle Ralli Plus -palvelun avulla Yle Areenassa suorina lähetyksinä.