Määräaikaishuolto vai vuosihuolto, tiedätkö eron?

Fixus -korjaamolta määraikaishuolto, vuosihuolto, kausihuolto sekä muut auton korjaukset helposti ja edullisesti.

Milloin sinun autosi on viimeksi huollettu? Entä tiedätkö minkälainen huolto sinun kannattaa varata? Auton huollon yhteydessä puhutaan yleisesti joko määräaikaishuollosta tai vuosihuollosta. Termit voivat vaikuttaa toistensa synonyymeiltä, mutta näin ei kuitenkaan ole ja niiden erot ovat tärkeää tunnistaa.

Eroavaisuudet voidaan tiivistää seuraavasti:

Määräaikaishuolto:

  • Auton valmistajan määrittelemä merkki- ja mallikohtainen huolto-ohjelma autolle aika-, ajokilometrit ja auton käyttöolosuhteet huomioituna.
  • Noudatettava huolto-ohjelma löytyy auton huoltokirjasta ja se voi nykyisin olla myös sähköisessä muodossa. Tehdyt määräaikaishuollot merkitään huoltokirjaan, jolloin huolto-ohjelman toteutumista pystytään seuraamaan.
  • Huoltoväli voi vaihdella aika- tai kilometriperustaisesti eli huoltoväli voi olla esimerkiksi 20 000 kilometriä tai yksi vuosi riippuen siitä kumpi saavutetaan aikaisemmin.
  • Huoltokohteet vaihtelevat auton merkistä, mallista ja varusteista, sekä ajosuoritteesta riippuen.
  • Määräaikaishuolto-ohjelman noudattaminen säilyttää ajoneuvon valmistajan takuun myös silloin kun huolto tehdään muussa korjaamossa kuin auton merkkikorjaamoissa.
  • Fixus-korjaamot suorittavat merkkikohtaiset määräaikaishuollot takuut säilyttäen.

Vuosihuolto:

  • Yleisnimitys vuosittain suoritettavalle huollolle, jota käytetään yleensä hieman vanhempien eri merkkisten ja mallisten autojen ylläpidon yhteydessä.
  • Vuosihuoltoon on tavallisesti koottu tärkeimmät vuosittain uusittavat ja tarkastettavat kohteet, kuten esimerkiksi moottoriöljyn, öljyn- ja raitisilmasuodattimen vaihto sekä jarrujen, valojen ja alustanosien tarkistus.
  • Fixus-vuosihuolto sisältää laajat tarkistukset, joiden avulla varmistetaan, että ajoneuvo on toimintakunnossa ja turvallinen. Tarkistukset auttavat myös ehkäisemään kalliimpien korjaustarpeiden syntyä.
  • Yleinen vuosihuolto ei korvaa auton virallista määräaikaishuolto-ohjelmaa.

Säännöllinen huolto ehkäisee isoja remontteja ja tekee autoilustasi ympäristöystävällisempää

Valitsit sitten kumman tahansa, auto kannattaa huoltaa säännöllisesti kerran vuodessa, vaikka ajokilometrisi jäisivät vähäisiksi. Vuosittaisten tarkastusten avulla varmistetaan, että ajoneuvo on toimintakunnossa ja turvallinen myös katsastusvälin ulkopuolella. Säännölliset tarkistukset auttavat myös ehkäisemään kalliimpien korjaustarpeiden syntyä, sillä kuluvien osien kunto ja vaihtotarve voidaan kartoittaa ennen jonkin osan äkillistä hajoamista kesken matkanteon. Myös autovalmistajien määräaikaishuolto-ohjelman mukaiset huollot hoituvat Fixus-korjaamoilla – takuu säilyttäen!

Huollettu auto on myös ekoteko. Huollettu auto tuottaa vähemmän ympäristölle haitallisia päästöjä ja kuluttaa vähemmän polttoainetta. Kysy lisää ja varaa juuri sinun autollesi sopiva huolto suoraan lähimmältä Fixus-korjaamoltasi tai suoraan netistä Fixus Huoltolaskurilla osoitteesta Fixushuolto.fi!