Mitä mukaan automatkalle? Katso vinkit!

Vinkumista ja kolinaa – mitä auton vikaäänet kertovat? Fixus korjaamo ja autokorjaamo korjaa kaikki oudot kilinät, kolinat ja vinkunat autosta.

Kesä on autoilun parasta aikaa, ja automatkasta tulee entistä mukavampi, kun on varautunut yllättäviinkin tilanteisiin. Lue alta vinkkimme onnistuneeseen reissuun.

Autoa pakatessa muista ainakin nämä asiat

 1. Jos lähdet reissuun sähköautolla, muista pakata mukaan matkalaturi.
 1. Ota mukaan riittävästi juotavaa ja säilytä juomat kylmälaukussa. Kylmä juoma on erittäin tervetullut pitkissä, kuumissa autojonoissa.
 1. Mikäli matkalla on tarkoitus syödä eväitä tai ruoat pitää saada mökille ilman kylmäketjun katkeamista, sähkötoiminen kylmälaukku on ehdoton hankinta. Pakastavassa kylmälaukussa jäätelötkään eivät sula, ja toisinaan kylmäominaisuuden lisäksi on tärkeää myös ruoan lämpimänä pysyminen matkan aikana.
 1. Muovipusseja tarvitset, kun autossa syntyy roskia eväiden syönnin yhteydessä. Älä koskaan heitä roskia luontoon!
 1. Ensiapulaukku on erittäin tärkeä olla mukana. Ota lisäksi mukaan vessapaperia ja kosteuspyyhkeitä, niin olet varautunut lähes kaikkeen.
 1. Pidä varmuuden vuoksi mukana vähän käteistä, sillä joskus käy niin, ettei maksukortti käykään. Varmista myös, että sinulla on verkkopankkisovellus, jota voit käyttää matkapuhelimella.
 1. Mikäli musiikkia kuunnellaan suoraan tabletista tai reitti navigoidaan puhelimen navigaattorilla, akku loppuu nopeasti varsinkin pidemmällä matkalla. Myös takapenkin tyytyväisenä pitävät pelit, videot ja suoratoistopalvelut voivat olla aikamoisia akkusyöppöjä. Akkuja on kuitenkin onneksi helppo ladata joko autoon kiinteästi asennettavilla latureilla tai esimerkiksi tupakansytyttimeen kytkettävällä laturilla. Mikäli autossa ei ole kovin montaa pistoketta tai latauskaapelit ovat lyhyitä, kannettava varavirtalähde on kätevä vaihtoehto. Sen saa tarvittaessa ladattua lyhyemmälläkin kaapelilla, kunhan varsinaisen laitteen virrantarve on tyydytetty.
 1. Ota mukaan taskulamppu ja linkkuveitsi tai pienet matkasakset.
 1. Älä unohda viilennystä, ota matkatuuletin mukaan!
 1. Takaikkunoissa aurinkosuoja suojaa takapenkillä matkustavia turhalta kuumuudelta.
 1. Suosi mukavia ja rentoja vaatteita, jotka eivät purista tai hierrä pitkänkään istumisen jälkeen. Esimerkiksi t-paita ja shortsit ovat aina varma valinta.
 1. Järkevä kuljettaja myös varmistuu ajokunnostaan ennen meno- tai paluumatkalle lähtemistä.

Turvallisia ja sujuvia kesäreissuja!

Hae tuotteet lähimmästä myymälästä tai tilaa verkkokaupastamme suoraan kotiisi!