Oikealla moottoriöljyllä parannat autosi suorituskykyä ja moottorin elinikää

Oikealla moottoriöljyllä parannat autosi suorituskykyä ja moottorin elinikää. Varaa öljynvaihto autollesi Fixus-korjaamolta.

Käytitkö auton valintaan paljon aikaa ja rahaa, mutta et kiinnitä huomiota moottoriöljyyn? Myös moottoriöljyyn kannattaa panostaa, sillä oikea öljy vaikuttaa merkittävästi auton suorituskykyyn ja elinikään. Moottoriöljyn valinta on tärkeä osa auton huoltoa ja ylläpitoa. Moottorin on käynnistyttävä ja öljyn on voideltava moottori luotettavasti myös kuumimpina kesäpäivinä kuin kovimmillakin pakkasilla.

Noudata autonvalmistajan vaatimuksia

Tärkeintä on noudattaa autonvalmistajan asettamia vaatimuksia suorituskyvylle sekä viskositeetille. Kun moottoriöljy täyttää autonvalmistajan vaatimukset, se mahdollistaa moottorille parhaimman mahdollisen suorituskyvyn ja suojan. Valitsemalla korkealuokkaisen moottoriöljyn varmistat, että öljyn suorituskykyä ylläpitävät ominaisuudet kestävät pidempään.

Nesteen huippulaatuiset moottoriöljyt kehitetään autoilijoiden muuttuviin tarpeisiin, ja ne vastaavat autonvalmistajien vaatimuksiin. Suomen sääolosuhteisiin sopivat moottoriöljyt valmistetaan laadukkaista perusöljyistä ja lisäaineista vuosikymmenten tietotaidolla. Löydät autollesi sopivan Nesteen voiteluaineen helposti Suomen Fixus-verkostosta.

Säännöllinen öljynvaihto pidentää moottorin ikää

Tiesitkö, että yhtä, kaikkiin autoihin sopivaa moottoriöljyä ei ole olemassa? Autonvalmistaja ilmoittaa moottoriöljyltä vaaditun suorituskyvyn omilla luokituksillaan. Jotta öljy voi saada tietyn luokituksen virallisen hyväksynnän, sen reseptin on oltava autonvalmistajan hyväksymä.

Nesteen voiteluaineista löytyy aina sekä viralliset hyväksyntämerkinnät että suorituskykyluokitukset. Virallisilla hyväksynnöillä merkittyä öljyä voi käyttää myös takuunalaisessa autossa.

Tarkkaile kilometrejä ja vaihda öljy ajoissa

Kaupunkiajo ja lyhyet ajomatkat, talviajo ja kylmä moottori sekä pölyiset olosuhteet vaikuttavat autosi moottoriöljyn vaihtovälin tarpeeseen. Varmistathan, että autosi öljynvaihto tehdään viimeistään autonvalmistajan ilmoittaman kilometrilukeman jälkeen. Voit tarkistaa autoosi sopivan moottoriöljyn ja muut voiteluaineet Nesteen voiteluaineiden valintatyökalusta helposti rekisterinumeron perusteella.

Etsi lähin korjaamosi ja varaa öljynvaihto heti täältä!