Tunnetko jo akkumerkit ja -tyypit?

Talven pakkaset syövät akun helposti. Fixus-liikkeistä ja -korjaamoilta saat onneksi akun autoosi helposti ja nopeasti!

Talven pakkaset syövät akun helposti. Fixus-liikkeistä ja -korjaamoilta saat onneksi akun autoosi helposti ja nopeasti!

Hankook -akut

Rengasvalmistajana paremmin tunnetun Hankookin innovatiivinen teknologia tarjoaa vertaansa vailla olevat tuoteominaisuudet myös akkuihin. X-Frame- ja Grid Protection -tekniikat takaavat pidemmän elinkaaren ja paremman kylmäkäynnistysvirran tavalliseen akkuun verrattuna. Hankook-akut on varustettu tukevalla kantokahvalla ja varaustilan osoittimella, josta on helppo tarkistaa akun olevan kunnossa.

Hankook-akut verkkokaupassa

Fixus -akut

Huipputehoa nykyautojen yhä lisääntyneeseen virrantarpeeseen! Fixus SMF-akkujen lyijy-kalsiumseos takaa pidemmän elinkaaren ja paremman kylmäkäynnistyksen tavalliseen akkuun verrattuna. Varustettu tukevalla kantokahvalla ja varaustilan osoittimella, josta on helppo tarkistaa akun olevan kunnossa. Saatavilla yhdeksän yleisintä akkumallia 44-100 Ah.

Fixus-akut verkkokaupassa

Exide Technologies

Exide Technologies on maailman suurimpia lyijyakkujen valmistajia ja akkuromun kierrättäjiä. Exidellä on edustus yli 80 maassa ja runsaan 130 vuoden kokemus akkujen valmistuksesta. Exide kehittää ratkaisuja energian varastointiin autoalalle ja teollisuudelle ja toimittaa alkuperäistuotteita johtaville henkilö- ja kuorma-auto sekä trukkivalmistajille.

Erittäin kunnianhimoiset EU-lainsäädännön tavoitteet rajoittaa CO2-päästöjä ovat kannustaneet ajoneuvovalmistajia suunnittelemaan entistä tehokkaampia autoja, joissa on nykyaikaiset moottorit ja uudenaikaisimpia polttoainetta säästäviä ominaisuuksia, kuten Start-Stop, varauksen elektroninen ohjaus ja älykkäät vaihtovirtageneraattorit. Start-Stop-ajoneuvojen osuus Euroopassa kasvaa nopeasti vuosittain, ja Exiden akuista löytyykin niihin autonvalmistajien erikoisvaatimukset täyttäviä AGM- ja EFB-akkuja.

Exide-akut verkkokaupassa

Bosch

Vuonna 1922 Bosch valmisti varhaisia moottoripyörän akkuja, ja ensimmäinen akku henkilöautoihin esiteltiin vuonna 1927. Nykyaikaisissa ajoneuvoissa on yhä enemmän sähköllä toimivia laitteita, joissa on oltava luotettavat, huippusuorituskykyiset energianlähteet. Modernilla teknologialla varustetut ja rakenteeltaan korroosionkestävät Bosch-akut tarjoavat erityyppisiin ajoneuvoihin niiden tarvitseman energian pitkiksi ajoiksi. Tehokkaat Bosch-akut S5 A AGM-teknologialla sopivat erityisen hyvin nykyaikaisille ajoneuvoille.

Bosch-akut verkkokaupassa

Termit haltuun!

AGM-teknologia (Absorbent Glass Mat)

AGM-akkujen tekniikkana käytetään imeytettyä lasikuitumattoa. Akun elektrolyytti on imeytetty eristinaineeseen ja levyjen aktiiviseen materiaaliin. AGM-akkujen kapasiteetti on erittäin suuri, ja niillä on erinomainen energiareservi, pitkä käyttöaika ja vakioakkuja pitempi käyttöikä. Lasikuitumattoon sidotun hapon ansiosta akun kennon tilavuus hyödynnetään hyvin, ja samalla akuista saadaan äärettömän hyvin tärinää sietäviä. Rekombinaatioteknologia takaa myös korkeimman turvallisuustason, jonka ansiosta akkuja on helppo käsitellä ja kuljettaa.

EBF (Enhanced Flooded Battery)

EBF-akut on kehitetty yhdessä suurimpien autonvalmistajien kanssa ekologisemmaksi vaihtoehdoksi AGM-akuille pienissä ja keskikokoisissa autoissa. EFB-akkujen viimeisimmällä sukupolvella on tuntuvasti parempi varauksen vastaanottokyky ja syklikestävyys. Suljetut, huoltovapaat EFB-akut sopivat autoihin, joissa on Start-Stop-automatiikka sekä mahdollisesti jarrutusenergian talteenotto ja muita polttoainetta säästäviä toimintoja. Niissä on hyvä varauksen vastaanottokyky, kolme kertaa suurempi syklikestävyys kuin vakioakuilla, alhainen itsepurkautuminen ja pitkä varastointikestävyys.

SMF-teknolgia (Sealed Maintenance Free)

Lyhenne SMF tarkoittaa suljettua huoltovapaata akkua. Akkujen kennot ovat suljettuja, eivätkä hetkellisen kallistuksen tai ravistuksen johdosta päästä nesteitään ulos. Akut antavat eniten ampeereita ulos pienellä tasaisella purkuvirralla ja ylläpitävät hyvin varauksen. SMF-akut ovat edullisia verrattuna muihin akkutyyppeihin.

X-Frame-tekniikka

X-Frame Grid -tekniikkaa hyödyntävissä akuissa on stanssausvalmistusprosessin ansiosta tukeva ristikkorakenne. Laajennetulla metalliverkolla varustettuihin perinteisiin akkuihin verrattuna virrankulku on vakaampaa ja käyttöikä pidempi. Valssaus- ja stanssausmenetelmä takaa erinomaisen suojan ruostumista vastaan sekä erinomaisen mekaanisen suorituskyvyn. Säteittäinen, täysin kehystetty ristikkorakenne ehkäisee oikosulkuja ja pitää sähkövastuksen matalana. Akun kennojen edistyksellisen yhdistystapa takaa paremman tehovirtauksen. X-Frame Grid -akkujen valmistusprosessi on myös aiempaa ympäristöystävällisempi.

Grid Protection

Grid Protection -tekniikka pidentää akkujen käyttöikää ja antaa akulle pidemmän elinkaaren. Ensiluokkaiset valmistusmateriaalit suojaavat ristikkoa koko akun elinkaaren ajan ja parantavat akun suorituskykyä. Ultra-mikrokuitu ja erikoisverkkorakenne lisäävät akun levyjen kestävyyttä vähentämällä aktiivisten materiaalien vanhenemista.