Varaudu kesän automatkaan

LIQUI MOLY esittelee uuden AdBlue® lisäaineen

Kesän automatkaan varautuminen alkaa hyvällä suunnittelulla. Suunnittele ensin kokonaismatka ja ajoreitti sekä varaa riittävästi aikaa, varsinkin jos matka suuntautuu jonnekin muualle kuin tuttuun määränpäähän.

Varustaudu ja ennakoi

Liikenteessä voi sattua kaikenlaista, mutta hyvin varustautumalla ja ennakoimalla matkan jatkumista voi helpottaa huomattavasti. Autossa on esimerkiksi hyvä olla renkaanpaikkausainetta rengasrikon varalle.

Huomioi myös matkan varrella olevat mahdolliset tietyöt ja pidä riittävät lepotauot matkan aikana. Lepää hyvin ennen matkaa!

Jos olet liikkeellä sähköautolla, katso valmiiksi sopivat latauspaikat. Ennakoi hieman – yllätyksiä voi tulla, jos esimerkiksi latauspisteet ovat varattuja tai ilmenee muita ongelmia. Älä unohda ottaa latauskaapelia mukaan!

Auton tarkistuslista ennen lähtöä

 1. Varmista, että auto on huollettu huolto-ohjelman mukaisesti. Myös ilmastointilaite kannattaa huoltaa hyvissä ajoin ennen reissua.
  Fixus-korjaamot tarjoavat laadukkaat huoltopalvelut kaikille autoille, oli autosi sitten vanha tai uusi. Miksi et hankkisi samalla Fixus Tieturvaa? Tieturvan avulla varmistat avunsaannin, jos jokin menee pieleen.
 1. Tarkista renkaiden ja vararenkaan kunto sekä rengaspaineet. Muista ottaa mukaan renkaan lukkopulttiavain, hylsy, tunkki ja ristikkoavain. Ne on hyvä olla mukana silloin, kun rengas hajoaa. Myös akkukäyttöinen paineilmapumppu on hyvä olla mukana.
 1. Tarkista tärkeät kohteet moottoritilasta ennen matkaan lähtöä – jäähdytysneste, jarruneste ja öljymäärä. Muista tarkistaa öljymäärä myös matkan aikana. Tarkista myös silmämääräisesti, ettei öljy- tai muita nestevuotoja näy.
 1. Puhdista kaikki lasit. Puhdista myös pyyhkijänsulat ja vaihda ne tarvittaessa uusiin. Täytä samalla lasinpesuneste, jos se on vähissä.
 1. Tarkista auton valojen toimivuus – ajovalot, etu- ja takavalot, jarruvalot, kaukovalot, sumuvalot, parkkivalot, vilkut ja hätävilkut.
 1. Starttikaapelit ja apuvirta kannattaa olla mukana.
 1. Varoituskolmio on lakisääteinen eli varmista, että autosta löytyy hyväkuntoinen varoituskolmio. Hätätilanteessa aseta varoituskolmio auton taakse vähintään 50 metrin etäisyydelle, jotta muut tiellä liikkujat näkevät sen ajoissa. Jos käytössäsi on perävaunu tai matkailuvaunu, hanki sille oma varoituskolmionsa.
 1. Hinausköysi, josta voi olla todellista hyötyä hätätilanteessa.
 1. Muista kattokoteloa käyttäessäsi turvallinen kiinnitys ja kuorman enimmäismäärä. Sido kaikki kuormat aina turvallisesti onnettomuustilanteeseen varautuen. Älä peitä kuljettajan näkyvyyttä!
 1. Ota varmuudeksi mukaan auton vara-avain. Anna se toiselle henkilölle säilytettäväksi tai pidä paikassa, josta se löytyy tarvittaessa. Älä kuitenkaan säilytä vara-avainta autossa!

Muista taukojen tärkeys varsinkin pidemmillä matkoilla. Taukojen pitäminen helpottaa ajamista ja matkustajat jaksavat istua kyydissä paremmin ilman raskaan olon tunnetta. Jos matkalla on mukana lapsia tai lemmikkejä, taukoja voi joutua pitämään useammin ja sopivaa matkaevästä kannattaa myös pakata mukaan.

Kaikki tarvikkeet automatkalle löydät Fixusnet.fi -verkkokaupasta ja Fixus-varaosaliikkeistä kautta maan!

Turvallista matkaa!