Vinkit hiihtolomalaiselle: Näin valitset sopivan kattokotelon

Näin valitset sopivan kattokotelon

Kattokotelolla kuljetat kätevästi ja turvallisesti kaikki talven hiihtovarusteet, sukset, lumilaudat ja muut harrastusvarusteet viemättä ylimääräistä tilaa auton sisältä. Laadukas kattokotelo on kestävä ja pitkäaikainen ratkaisu kaikenlaisiin kuljetustarpeisiin ympäri vuoden, vaikka kattokoteloista yleisesti puhutaankin suksibokseina.

Kattokotelon valinnassa on ensisijaisesti kiinnitettävä huomiota seuraaviin asioihin


1. Valitse malli kuljetustarpeen mukaan

Kattokotelon valinnassa on ensisijaisesti kiinnitettävä huomiota siihen, mitä kotelossa pääasiallisesti on tarkoitus kuljettaa. Murtomaasuksille tarvitaan pisin mahdollinen kotelomalli, kun taas laskettelusukset ja lumilaudat mahtuvat lyhyempään malliin.

2. Varmista yhteensopivuus

Kattokotelo kiinnitetään auton taakkatelineisiin, joten on syytä varmistaa kotelon ja telineiden yhteensopivuus hyvissä ajoin ennen reissuun lähtöä.

3. Mieti käyttömukavuutta

Helppoutta ja nopeutta arvostava valitsee pikakiinnikkeillä varustetun kotelon, jonka asentamiseen ei tarvita ylimääräisiä työkaluja. Myös molemmilta puolilta aukeava ja keskuslukituksella varustettu kotelo on huomattavasti käytännöllisempi, ja sen kiinnittäminen ja kuorman käsittely on helpompaa.
Muista pitää kotelon avaimet hyvässä tallessa esimerkiksi auton hanskalokerossa.

4. Huomioi kiinnitys

Kaikki kuorma mitä kattokotelossa kuljetetaan, on kiinnitettävä huolellisesti niille tarkoitetuilla kiristyshihnoilla. Huonosti kiinnitetty kuorma voi aiheuttaa koko kattokotelon irtoamisen äkkijarrutustilanteessa. Muista myös huolehtia itse kotelon kiinnityksen tarkistus jokaisen avauksen jälkeen.

5. Tarkasta kattokotelon materiaali ja sen paksuus

Yleensä kaikki kattokotelot on valmistettu ABS-thermomuovista, joka kestää pakkasta ja auringon ultraviolettisäteilyä. Merkkikotelot ovat kalliimpia, kuin niin sanotut merkittömät kattokotelot. Niissä on kuitenkin se ero, että merkkikotelon seinämä on paksumpi kuin halvemmissa koteloissa. Liikenteessä tämän huomaa siitä, että ohuemmasta materiaalista valmistettu halpa kattokotelo hytisee moottoritievauhdissa. Halvemmat kotelot eivät välttämättä ole myöskään törmäystestattuja.

Kattokotelot ja taakkatelineet löydät Fixusnet.fi -verkkokaupasta ja Fixus-varaosaliikkeistä kautta maan.