Vinkumista ja kolinaa – mitä outo ääni autosta kertoo?

Vinkumista ja kolinaa – mitä auton vikaäänet kertovat? Fixus korjaamo ja autokorjaamo korjaa kaikki oudot kilinät, kolinat ja vinkunat autosta.

Ajaessa kuuluu kovaäänistä mörinää ja jarrut vinkuvat. Oletko koskaan ajatellut, että autosi yrittää puhua sinulle erilaisten vikaäänten avulla? Milloin kannattaa viedä auto huoltoon? Kun eriskummallisiin ääniin kiinnittää huomiota hyvissä ajoin, välttää mittavat remontit ja ajaminen jatkuu turvallisesti.

Moni ajelee matkat kepeästi musiikkia tai podcasteja kuunnellen. Välillä seesteisyys kuitenkin rikkoutuu, kun autosta alkaa kuulua mitä merkillisempiä ääniä. Tällöin ei kannata nostaa musiikin ja podcastin äänentasoa peittääkseen vikaäänet. Sen sijaan olisi hyvä pysähtyä kuuntelemaan auton viestejä herkällä korvalla. Erilaiset äänet kertovat erilaisista vioista, ja ne auttavat viemään auton korjattavaksi ajoissa.

Vinkuminen tai kitinä kertovat korjauksen tarpeesta

Mikäli käynnistäessä kuuluu kitinää tai vinkumista, vika on todennäköisesti starttimoottorissa. Myös moniurahihnat saattavat olla kuluneet, ja ne on aika vaihtaa uusiin. Jos kitinä tai vinkuminen kuuluu sen sijaan jarruttaessa, vika liittyy lähes aina jarruihin. Jarrukengän välissä voi olla kivi, jarrut olla muuten jumissa tai jarrulevyt olla ruostuneet. Oiretta ei kannata jäädä seurailemaan pitkään, sillä nopeampi apu on myös sinun etusi.

Kuulostelee myös kolinaa ja mörinää

Kannattaa kiinnittää huomiota myös erilaiseen kolinaan tai mörinään. Mikäli autostasi alkaa kuulostamaan traktorilta, ei kannata jäädä nauttimaan maalaisromanttisesta tunnelmasta. Möreä ääni kertoo todennäköisesti rikki menneestä pakoputkesta. Niin ikään kolinaan kannattaa suhtautua vakavasti. Monesti auton alustan osat ovat kuluneet tai jousitus tai iskunvaimennus ovat rikki. Terve auto ei kolise, puhise, kitise tai vingu.

Asiantuntija auttaa

Outojen äänten kanssa ei kannata jäädä yksin. Kattavasta 350 toimipisteen verkostostamme löytyy jokaiselle apua aina Hangosta Ivaloon. Asiantuntijamme selvittävät ja korjaavat vian nopeasti. Huoltopalveluiden lisäksi tärkeä osa ketjumme palveluita ovat varaosamyymälät, jotka tarjoavat asiantuntevaa opastusta varaosien valinnassa.

– Mikä tahansa autoihin liittyvä haaste hoituu kuntoon ketjun ammattilaisten käsissä ja asiakkaat voivat huoletta jättää autonsa huomaamme. Olipa asiakkaan tarve mikä tahansa, ratkaisu tulee kuin Fixuksen hyllyltä, toteaa markkinointipäällikkö Tuomo Koukkari.

Fixus haluaa tehdä auton huoltamisesta ja korjaamisesta huoletonta, ja uusi slogan onkin ”Helppo kyllä.”

– Haluamme, että auton huolto ja korjaaminen on mahdollisimman helppoa ja vaivatonta. Reilu asiantuntijuus näkyy autojen sekä varaosien asiantuntemuksena sekä luotettavana, turvallisena toimijana, Koukkari lisää.

Fixus-korjaamoketju onkin tutkitusti Suomen luotetuin autokorjaamoketju 2024. Autoilun määrä Suomessa on yhä nousussa ja autokanta keski-iältään reilusti yli 10-vuotiasta, joten nopea ja helppo pääsy alan parhaiden palveluiden luo on tärkeää. Mitä varhaisemmassa vaiheessa vika saadaan korjattua, sitä todennäköisemmin vältät suuret remontit. Ja mikä tärkeintä – matka jatkuu turvallisesti vielä pitkään.

Etsi lähin korjaamosi ja varaa autollesi huoltoaika heti! Voit myös varata huoltoajan netissä osoitteessa www.fixushuolto.fi.

2024-06-13T08:49:59+03:00